West-Finland

Swipe

Kokkola

Het huidige Kokkola (Karleby) werd in 1620 gesticht door de Zweedse koning Gustav Adolf II, en werd destijds Gamlakarleby genoemd. Later werd het Karleby (of Kokkola in het Fins), en nog steeds is de stad het culturele en administratieve centrum van Centraal Oost-Botnië. Kokkola ziet er vanaf de invalswegen uit als ieder ander (saai) modern Fins stadje, maar bezit verrassend genoeg een vrij grote intacte oude binnenstad langs de rivier, Neristanis geheten. De oude stad heeft houten huizen, waarvan het oudste dateert van 1650, enkele kleine musea en kunstgaleries. Het beste haalt u bij het toeristenbureau een folder met wandelroute door de historische wijk.

Vuurtoreneiland Tankar

Vanuit de haven van Kokkola kan een bootexcursie worden gemaakt naar het Vuurtoreneiland Tankar, waar eeuwenlang vissers hebben gewoond. Op het eilandje is een kapel en een klein museum over de vroegere zeehondenjacht, café-restaurant en onderdak (met sauna) in het voormalige loodsgebouw. De excursieboten stoppen lang genoeg om een wandeling over een natuurpad rond het kleine eilandje te kunnen maken. Wie dan nog fut heeft beklimt de 122 treden van de 27 m hoge vuurtoren of rust uit in Tankars kleine café, onder het genot van een traditionele vissoep.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kokkola en Finland