West-Honshu

Swipe

Amanohashidate

Circa 30 km ten westen van de stad Maizuru strekt de landtong Amanohashidate ('de brug naar het paradijs') zich in zee uit. Deze landtong is circa 3,5 km lang en 100 m breed. Op de zandige landtong staat een aantal pijnbomen.

Volgens velen behoort het uitzicht op deze landtong in de Wakasa-wan-baai tot de drie fraaiste vergezichten die Japan te bieden heeft. De andere twee beroemde landschappen (Sankei) zijn de Matsushima- en Miyajimabaai. De landtong is opgebouwd uit zand, dat door de beweging van de golven en de zeestromen wordt aangevoerd. Een proces dat steeds maar doorgaat en dat er in de verre toekomst voor kan zorgen dat dit deel van de baai door de aangroeiende landtong wordt afge-sloten. Tenminste, als de mens niet ingrijpt.

Van de zogenoemde beroemde landschappen is het zicht op Amanohashidate zonder twijfel het minst aantrekkelijke. Misschien is dat de reden dat veel Japanners op een wat ongebruikelijke wijze naar dit landschap kijken. Zij buigen zich voorover en kijken tussen hun eigen benen door naar de landtong.

Trein en kabelbaan Amanohashidate:

Neem op het treinstation Amanohashidate (op een reisafstand van 2,5 uur vanaf Kyoto) de bus en stap na 15 minuten uit bij de bushalte Kasamutsu-Koen-mae. Daarvandaan vertrekt een kabelbaan naar een geschikt uitzichtspunt.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Maeva

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Amanohashidate en Japan