West-Honshu

Swipe

Hagi

Circa 40 km ten noorden van Yamaguchi, aan de Japanse Zee, ligt het voormalige kasteelstadje Hagi. Deze stad heeft haar oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Karakteristiek voor Hagi zijn de ommuurde samoeraihuizen die langs de vele nauwe straten staan. In 1604 werd het kasteel van Hagi gebouwd op de delta van de rivieren Hashimoto en Matsumoto, die een natuurlijke barrière vormden tegen eventuele vijandige legers. Tegen het geweld van het keizerlijke leger in 1871 was het kasteel echter niet bestand. Alleen een aantal massieve versterkingen in het huidige park Shizuki-koen herinnert ons nog aan het eens zo krachtige kasteel. Hagi is tevens de stad waar u het beroemde Hagi-yaki-aardewerk kunt kopen, dat oorspronkelijk door Koreanen werd ontworpen. Een aantal pottenbakkerijen heeft zich rondom het park Shizuki-koen gevestigd. Ten oosten van dit park ligt een strand.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis van dit kasteelstadje, dan kunt u een bezoek brengen aan het plaatselijk historisch museum. Ten westen van dit museum liggen de verblijven van Takasugi en Kido, die zeker een bezoek waard zijn.

Bus en trein Hagi:

-, Hagi: Neem bij het centrale treinstation in Yamaguchi de bus en stap na 1 uur en 40 minuten uit in Hagi. Voorts heeft Hagi een spoorverbinding met Shimoneseki en Matsue. In Hagi kunt u het beste uitstappen op het treinstation Tamae.

-, Het park Shizuki-koen ligt aan de overkant van de rivier Hashimoto.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Hagi en Japan