West-Honshu

Swipe

Het Nationale Park Daisen-Oki

In het noordelijk deel van het district Chugoku ligt het Nationale Park Daisen-Oki. Een centrale plaats in het Nationale Park nemen de bergen Daisen (met een hoogte van 1.711 m), Hiruzen (1.200 m) en Sanbe in, alle van vulkanische oorsprong, maar niet meer actief. Ook het schiereiland Shimane en de vier Oki Eilanden horen bij dit Nationale Park.

Daisen

De 1.711 m hoge vulkaan Daisen is, evenals de vulkaan Fuji, een typerend voorbeeld van een kegelvormige stratovulkaan. U kunt deze vulkaan beklimmen, het pad naar de top heeft het beginpunt bij de tempel Daisenji. De beklimming vanaf dit punt kost u ongeveer 4 uren, terwijl u voor de afdaling gemiddeld 2 uren nodig heeft. De tocht omhoog voert u door maagdelijke beukenbossen. Vanaf de top van de vulkaan heeft u een schitterend uitzicht op de wijde omgeving, inclusief de Oki Eilanden.

Oki Eilanden

Deze Oki eilanden liggen 74 km ten noorden van het schiereiland Shimane en zijn bekend om de stijl oprijzende, afgebrokkelde kusten en door de zee gevormde grotten. Het oostelijk gelegen hoofdeiland draagt de naam Dogo, met als belangrijkste plaats Saigo. De drie westelijk gelegen eilanden zijn in wezen drie wanden van een en dezelfde vulkaan. Gezamenlijk dragen zij de naam Dozen. Het schiereiland Shimane herbergt, tussen eeuwenoude pijnbomen, een van de oudste shintoheiligdommen van Japan, de Izumo Taisha. Het Izumo Taisha is een overblijfsel van het oude Japan, het Japan van de kami's. De gebouwen worden gekenmerkt door eenvoud en perfectie. In het centrale hoofdgebouw huist de kami van het huwelijk. In de maand oktober ontmoeten de kami's van Japan elkaar in dit heiligdom.

Trein en veerboot Daisen-Oki:

-, De tempel Daisenji: Neem bij het treinstation Hokidaisen, Daisenguchi of Yonago de bus en stap uit bij de tempel.

-, Okie Eilanden: Er is een veerbootverbinding tussen Sakai Minato en Saigo (Dogo) en tussen Sakai-Minato en Beppu (op het noordelijkste eiland van de Dozen).

-, Sakai-Minato is per trein bereikbaar vanuit Yonago (reistijd 35 minuten).

-, Izumo Taisha: Neem bij het treinstation Izumoshi de bus en stap na 25 minuten uit bij het heiligdom. Om in Izumoshi te komen, neemt u in Matsue de trein richting Hamada, en stapt u uit op het treinstation Izumoshi (reistijd 1 uur).

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Daisen-Oki en Japan