West-Honshu

Swipe

Iwakuni

Ten westen van Miyajimaguchi ligt het voormalige kasteelstadje Iwakuni. Het oorspronkelijke Japanse kasteel is verdwenen en heeft plaats moeten maken voor een kasteel in Zuideuropese stijl. Door de stad stroomt de rivier Nishiki. Haar oevers zijn met elkaar verbonden door middel van de brug Kintai. Deze brug is geheel van hout en opgebouwd uit vijf sierlijk gewelfde delen, die rusten op vier stenen pijlers. Bij de constructie is geen enkele spijker gebruikt. De 193 m lange brug stamt uit 1673 en werd in 1950 geheel gerestaureerd. In de maanden juni, juli en augustus kunt u 's avonds vanaf de brug de verrichtingen gadeslaan van ukaivissers, die bij de visvangst gebruik maken van aalscholvers (zie Gifu).

Vlak bij de brug Kintai is het museum Nishimara gevestigd, dat een uitgebreide verzameling historisch wapentuig en lakwerk bevat.

Trein en veerboot Iwakuni:

-, Iwakuni: Neem op het treinstation Hiroshima de JR-trein en stap na 40 minuten uit op het treinstation Iwakuni.

Of neem op het treinstation Miyajimaguchi de JR-trein en stap na een kwartier uit op het treinstation Iwakuni.

-, Veerboot: Een draagvleugelboot onderhoudt dagelijks een verbinding tussen de haven van Iwakuni en Matsuyama (Shikoku).

-, Kasteel: Neem in het park Kikkoen (vlak bij de brug) de kabeltram naar de top van de heuvel Shiroyama; daar is het kasteel.

10 prachtige bestemmingen in Iwakuni en Japan