West-Honshu

Swipe

Kurashiki

Reeds in de prehistorie woonden er mensen in en rondom de vruchtbare gronden van de Kibivlakte, die tijdens het Edo-tijdperk aaneengroeiden tot een van de belangrijkste rijstproducerende gebieden van West-Japan. De boeren transporteerden hun rijst naar de stad Kurashiki, waar de rijst werd opgeslagen in witgepleisterde rijstpakhuizen (kura). De handelaren verscheepten de rijst via een uitgegraven kanaal naar de haven van de stad. Tegenwoordig staan deze imponerende rijstpakhuizen nog steeds langs het door wilgen geflankeerde kanaal.

Musea Kurashiki

In deze rijstpakhuizen zijn verschillende musea gevestigd, zoals het kunstmuseum van Kurashiki (het Bijutsu-kan), het Volksnijverheidsmuseum (Mingei-kan), het Ohara kunstmuseum (Ohara Bijutsu-kan, met werk van El Greco, Rodin, Gauguin, Picasso en anderen) en het speelgoedmuseum (Kyodo gangu-kan). Ten noordoosten van het kanaal liggen het Kurashiki archeologisch museum (Koko-kan en het Kurashiki historisch museum (Rekishi-kan). Het speelgoedmuseum en het Volksnijverheidsmuseum zijn het meest interessant.

Shinkansen en trein Kurashiki:

-Neem in Okayama de JR-trein en stap na 20 minuten uit op het treinstation Kurashiki.

-Of maak gebruik van de Shinkansen en stap uit op het treinstation Shin-Kurashiki.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kurashiki en Japan