West-Honshu

Swipe

Matsue

De stad Matsue ligt ten zuiden van het schiereiland Shimane, precies op de plek waar het water van het meer Shinji het water van de lagune Nakaumi ontmoet. Een lagune is een ondiep strandmeer dat zich bevindt tussen een barrière-eiland en het vasteland, in dit geval het hoofdeiland Honshu. Oorspronkelijk was de lagune een open baai. De beweging der golven en de stroming van de zee hebben echter een landtong van zand (een barrière-eiland) opgebouwd, die de baai afsloot van het open water van de Japanse Zee. Deze landtong draagt de naam Yumigahama, is 20 km lang en 4 km breed en is bereikbaar via de stad Yonago (141.000 inwoners). Een uitgebaggerde vaargeul bij Sakai-Minato houdt de verbinding tussen de lagune en de Japanse Zee open.

Kasteel van Matsue

Matsue is een kasteel rijk dat werd gebouwd in 1611. Het kleine kasteel Matsue-jo is nog geheel in zijn oorspronkelijke staat en dus zeer bezienswaardig.

Samoeraihuis

Ten noorden van het kasteel kunt u een bezoek brengen aan een authentiek samoeraihuis.

Lafcadio Hearn

Vlak bij dit huis staat de voormalige woning van de Engelse auteur Lafcadio Hearn, die samen met zijn Japanse vrouw in Matsue woonde. Aan het eind van de negentiende eeuw publiceerde Hearn een aantal boeken die Japan tot onderwerp hadden. De voormalige woning van Hearn en zijn vrouw is voor het publiek geopend. In het nabijgelegen Hearn Memorial Museum kunt u nader kennismaken met het werk van deze auteur.

Trein Matsue:

Neem op het treinstation Izumoshi in Izumoshi de JR trein en stap na 40 minuten uit op het treinstation Matsue-Onsen. Als u vanaf dit station in noordelijke richting loopt, dan komt u vanzelf bij het kasteel en de nabijgelegen bezienswaardigheden.

Als u met de trein vanuit de richting Tottori komt, dan stapt u uit op het treinstation Matsue. Het kasteel ligt ten noordwesten van dit station, aan de overzijde van de rivier Ohashi. De Ohashi vormt de verbinding tussen het meer en de lagune.

De Eshima Ohashi Brug

Eshima Ohashi Brug verbindt Matsue met Sakaiminato. De Eshima Ohashi brug loopt wel heel erg steil naar beneden. De brug is bijzonder steil gemaakt om er voor te zorgen dat schepen er eenvoudig onderdoor kunnen. De brug werd wereldberoemd toen het opdook in een reclame van het automerk Daihatsu. Wereldwijd zijn er maar weinig bruggen met een dergelijk steile klim en/of afdaling. De Eshima Ohashi brug is een van de grootste bruggen in zijn soort.

Rondreizen

Groepsrondreis Japan

Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek,...

v.a. 3969.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Matsue en Japan