West-Honshu

Swipe

Shimonoseki

Op de uiterste westpunt van het eiland Honshu ligt de havenplaats Shimonoseki (Shimo). De inwoners van deze stad verdienen hun dagelijks brood hoofdzakelijk in de scheepsbouw, de chemische industrie en de visserij. De chemische industrie is er mede schuldig aan dat water en lucht in Shimonoseki sterk zijn verontreinigd. De stad heeft de doorsnee-toerist dus niet veel te bieden. Toch zullen velen enige tijd in deze stad doorbrengen: Shimonoseki is namelijk door middel van drie tunnels en de brug Kanmon Ohashi met het eiland Kyushu verbonden. Van al het economische en toeristische verkeer van en naar Kyushu passeert 95% Shimonoseki. Bovendien is er een veerbootverbinding tussen de haven van Shimonoseki en de Zuidkoreaanse stad Pusan. Als u enige tijd in deze stad moet doorbrengen, dan kunt u overwegen om een bezoek te brengen aan het heiligdom Akamon-jinja of aan de Kozanji tempel. Voorts is er het grootste aquarium van Japan (Suizukukan) te bezichtigen.

Shinkansen, trein, bus en veerboot Shimonoseke:

-, Shimonoseki: Alle omliggende grote steden, zoals Ogori, Yamaguchi, Asa, Nagatoshi, Kokura, Kitakyushu en Fukuoka, zijn door middel van JR-spoorlijnen met het treinstation Shimonoseki verbonden. Voorts kunt u gebruik maken van de Shinkansen en uitstappen op het treinstation Shin-Shimonoseki.

-, Pusan (Zuid-Korea): Op maandag, woensdag en vrijdag vertrekt er rond 17.00 uur een veerboot van de rederij Kampu naar Pusan. De boot arriveert daar de volgende morgen rond 8.30 uur. De pier, waarvan de veerboot naar Pusan vertrekt, ligt op een loopafstand van 10 minuten ten oosten van het treinstation Shimonoseki. Op dinsdag en donderdag vertrekt er rond 17.00 uur een veerboot vanuit de haven van Pusan richting Shimonoseki. Op zaterdag vertrekt deze boot rond 10.00 uur.

-, Akamon-jinja: Neem bij het treinstation Shimonoseki de bus en stap na 10 minuten uit bij het heiligdom.

-, Aquarium: Neem bij het treinstation Shimonoseki de bus en stap na 15 minuten uit bij de bushalte Suizukukan-mae.

10 prachtige bestemmingen in Shimonoseki en Japan