West-Honshu

Swipe

Tottori en het Nationale Park Sanin-Kaigan

Tottori

De stad Tottori (199.000 inwoners) is de centrale stad in de gelijknamige prefectuur. De ruïnes van het voormalige kasteel van Tottori uit 1545 herinneren ons aan het feit dat deze stad in het verleden een belangrijke plaats innam in het maatschappelijk leven.

Voor toeristen is er echter weinig te zien. Als u wilt, dan kunt u een bezoek brengen aan het heiligdom Ochidane of aan de vijver Koyama, die met een oppervlakte van 6,8 km2 de grootste vijver is van Japan. Soms worden er 's zomers in de stad zogenaamde parapludansen (Inaba no Kasa Odori) opgevoerd. Door middel van deze dans smeekten de boeren om regen.

leder jaar wordt op 3 maart het Nagashibinafestival gehouden. De inwoners van Tottori begeven zich dan naar een helder riviertje om daar papieren poppen te offeren. Zij laten deze poppen in gevlochten mandjes op het water drijven, in de hoop dat zij het komende jaar gevrijwaard zullen blijven van onheil en tegenspoed.

Nationale Park Sanin-Kaigan

De belangrijkste bezienswaardigheden van Tottori liggen buiten de stad. Vanuit Tottori kunt u gemakkelijk het Nationale Park Sanin-Kaigan bereiken. Het nationale park beslaat de 75 km lange zeekust tussen Amino en de zandduinen van Tottori en dankt zijn bestaan aan de activiteiten van het zeewater. Het oostelijk deel van deze kust draagt de naam Uradome. Deze geërodeerde rotskust is in een hevig gevecht gewikkeld met de aanstormende golven. Dit is de reden dat er overal spleten, grotten en kleine rotseilanden zijn ontstaan. Zeer bekend zijn de grotten van Genbudo en Yoroi no Sode. In de grot van Genbudo staan machtige basaltpilaren, fraai uitgekristalliseerd in de open ruimte van de grot.

Zandduinen van Tottori

Beroemd zijn de zandduinen van Tottori. Het duingebied heeft, van oost naar west, een lengte van 16 km en is 2 km breed. Dankzij dit natuurlijk duingebied kan het aanstormende water van de Japanse Zee de achterliggende woongebieden niet bereiken. De duinen zijn uniek, omdat er maar sporadisch begroeiing is. Het gevolg is dat de wind vrij spel heeft, zodat de duinen voortdurend van vorm veranderen en als het ware langs de kust wandelen. Zij verplaatsen zich snel. Veel duinen zijn van het type 'uitgeblazen duin' (coastal blow out dune); zij ontstaan doordat de wind door de geringe begroeiing een gat in het zand kan blazen. De duin ontstaat dan aan de rand van het gat in de vorm van een halve maan. Een gevaar van het gebrek aan begroeiing is dat de duinen bij een storm gemakkelijk wegslaan. Het is dan ook maar goed dat dit duingebied 2 km breed is.

Op de landinwaarts gelegen 'geestgronden' verbouwen de boeren onder andere tabak, watermeloenen, fruit en tulpen.

Trein, luchthaven en bus Tottori en het Nationale Park Sanin-Kaigan:

-, Tottori: Neem in Kyoto de JR Sainin Mainspoorlijn en stap na 3 uur en 50 minuten uit in Tottori. U kunt ook van deze spoorlijn gebruik maken als u uit de richting Shimonoseki komt (via onder andere Masuda en Matsue). Bij de stad Tottori ligt een luchthaven.

-, Zandduinen van Tottori: Neem bij het treinstation Tottori de bus en stap na 20 minuten uit bij de duinen.

-, De grot Genbudo: Neem in de stad Toyooka (bereikbaar met de JR Sainin Mainspoorlijn vanuit Tottori) de trein of bus naar het treinstation Genbudo. Vanaf dit station loopt u naar de grot.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tottori en het Nationale Park Sanin-Kaigan en Japan