West-Honshu

Swipe

Yamaguchi

De voormalige kasteelstad Yamaguchi (199.000 inwoners) droeg in een grijs verleden de naam 'Kyoto van het westen'. Van het rijke verleden van deze stad is helaas weinig terug te vinden. Er zijn echter nog twee bezienswaardigheden. Op het terrein van de tempel Joeiji werd in de vijftiende eeuw een aantrekkelijke tuin aangelegd. De tuin, ontworpen door de schilder-monnik Sesshu, is naar hem vernoemd. Tevens kunt u een bezoek brengen aan de kathedraal van Sint-Franciscus Xavier (Xaverius). Sint-Franciscus Xavier was een wereldberoemde Spaanse jezuïet, die in de zestiende eeuw het christendom in Japan introduceerde. Deze kathedraal werd in 1952 in de Romaanse stijl gebouwd.

Yuda Spa

Ten noordwesten van de stad Yamaguchi ligt het kuuroord Yuda Spa.

Akiyoshido 

Nog verder noordwaarts (zo 'n 30 km) strekt zich het kalksteenplateau Akiyoshidai uit. Hier kunt u in de Akiyoshido afdalen, een van de drie grootste druipsteengrotten in Japan: zij hèeft een totale lengte van circa 10 km, waarvan 1 km toegankelijk is voor publiek. Overal in de druipsteengrot hangen en staan reusachtige pegels van kalk (zie voor het ontstaan van deze pegels het stukje 'Nationale Park Chichibu Tama'). Glasheldere poelen, smalle beekjes en watervallen dragen bij aan de schoonheid van deze fraaie grot. Aan de ruime aanwezigheid van al dit water heeft de druipsteengrot haar reusachtige afmetingen te danken.

Tsuwano 

Op een afstand van 60 km ten noordoosten van Yamaguchi ligt een ander voormalig kasteelstadje, Tsuwano genaamd. De stad is ontstaan aan de oever van de rivier Nishikigawa. In de wijk Tonomachi staat een aantal sfeervolle samoeraihuizen. Tussen de woningen zijn smalle grachten gegraven, die vandaag de dag bevolkt worden door scholen kleurrijke karpers.

Trein en bus Yamaguchi:

-, Yamaguchi: Neem in Ogori (op 13 km afstand van Yamaguchi) of Masuda de JR Yamaguchispoorlijn en stap uit op het treinstation Yamaguchi. De Shinkansen rijdt in circa 1 uur van Hiroshima naar Ogori.

-, Yuda Spa: Neem bij het treinstation Yamaguchi de bus en stap na 10 minuten uit in het kuuroord.

-, Druipsteengrot Akiyoshido: Neem bij het treinstation Yamaguchi de bus en stap na ongeveer 1 uur uit bij de druipsteengrot.

-, Tsuwano: Neem in Yamaguchi de trein naar Masuda of Hamada en stap na 60 km rijden uit in Tsuwano.

Of neem bij het treinstation Higashi-Hagi in Hagi de bus en stap na 1 uur en 50 minuten uit in Tsuwano. Tussen Tsuwano en Ogori rijdt een van de laatste stoomtreinen.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Yamaguchi en Japan