West-Kenia (provincie Western)

Swipe

Kericho

In Kenia staat Kericho bekend als ‘de theestad’. Dat is dan ook wat u in de wijde omgeving zult aantreffen: thee, thee en nog eens thee. Geen erg afwisselend landschap dus, maar de werkers op de plantages, het golvende groene landschap, bedekt met thee zover als het oog reikt, maakt een tochtje door de omgeving tot een heel bijzondere. U bevindt zich in het rijkste theegebied van Afrika. Iemand die bekend is in tropische landen weet meteen dat altijdgroene heuvels betekent dat er veel regen valt en daarop vormt dit geen uitzondering. Men beweert dat het er elke avond regent en de buien zijn hevig en altijd van korte duur.

Het gebied is tussen de volkeren die hier woonden en hun vee weidden altijd een bron van strijd geweest. De stad dankt zijn naam aan de Maasaihoofdman Ol Kericho, die hier in de 18e eeuw omkwam in een langdurige en felle strijd met de Gusii. De Gusii werden op hun beurt weer verdreven door de Luo en tegenwoordig woont er een stam van het Kalenjin volk, de Kipsigis.

In Kericho, waar overigens weinig te beleven valt, is een postkantoor, er zijn wat banken, er is een markt en u kunt er brandstof tanken. Vanuit het Tea Hotel worden excursies georganiseerd die u een compleet beeld geven van de theecultuur.

10 prachtige bestemmingen in Kericho en Kenia