West-Kenia (provincie Western)

Swipe

Kitale

Ooit hoorde de omgeving van Kitale toe aan de Maasai. Na de Eerste Wereldoorlog werd het gebied door Europeanen overgenomen vanwege de vruchtbaarheid. Het duurde tot 1925 alvorens Kitale enige betekenis kreeg, dat gebeurde pas nadat er een spoorwegemplacement werd aangelegd. Hierdoor werd het mogelijk goederen snel naar onder andere Nairobi te vervoeren, waar de landbouwproducten vers aankwamen. Kitale hield een feestdag aan de landbouw over, aan het einde van oktober of aan het begin van november wordt er jaarlijks een landbouwfestival georganiseerd.

Het museum van het stadje is een bezoek waard. U kunt er kennisnemen van de ontwikkelingen van West-Kenia en het toont hoe de mensen er door de loop der decennia leefden en werkten. Uiteraard komen ook de oorspronkelijke volkeren die in deze omgeving leefden voor het voetlicht. Direct naast het museum bevindt zich het Olaf Palme Centre. U kunt hier zien op welke manier tegenwoordig de natuur wordt beschermd tegen de expansiedrift van de mens. Er valt veel te leren over de land- en bosbouw in de streek.

Kitale wordt door toeristen als uitvalsbasis gebruikt voor tochten in de Cherangani Hills, een klim naar de top van Mt. Elgon of voor een bezoek aan het Saiwa Swamp N.P.. Ook voor een tocht naar het noorden, bijvoorbeeld naar Lake Turkana wordt Kitale als startpunt gebruikt. In Kitale vindt u een postkantoor en enkele banken.

10 prachtige bestemmingen in Kitale en Kenia