West-Noorwegen

Swipe

Noordelijke Hardangerfjord

Weg 7 langs de noordelijke Hardangerfjord is niet meer zo druk sinds de bouw en uitbreiding van de E 16 Bergen-Voss. In Norheimsund, centrum van de gemeente Kvam, bevindt zich het Hardanger Fartøyvernsenter, een werf waar men historische schepen restaureert en een scheepsbouwmuseum. Er is een museumcafé, er worden workshops en boottochten georganiseerd en u kunt er een roeiboot huren.

Twee kilometer van Norheimsund, in de richting van Bergen, ligt de Steindalsfossen waterval. Deze veelgefotografeerde waterval heeft de bijzonderheid dat u er over een pad achterlangs kunt lopen. Aan de andere kant van Norheimsund ligt een paar kilometer verder het plaatsje Øystese, met modern cultuur- en kunstcentrum Kabuso. In het centrum, dat is aangelegd als onderdeel van een millenniumproject, worden concerten en tentoonstellingen van moderne kunst gehouden (Hardangerfjordvegen 626, Øystese).

Buiten Øystese ligt een mooie camping langs de fjord. De eigenaar weet erg veel interessants te vertellen over tochten in de omgeving en wijst op de unieke boot- en kanotochten in de smalle Fyksesund naar het verlaten dorp Botnen, waar de wieg heeft gestaan van een bijzonder muziekinstrument, de Hardangerviool. Op donderdagen en zondagen wordt er vanuit Steinstø een boottocht naar Botnen georganiseerd waar men kan lunchen in de boerderij Botnen Gjestetun).

10 prachtige bestemmingen in Noordelijke Hardangerfjord en Noorwegen