West-Servië

Swipe

Šabac en Obrenovac

Het gebied langs de Sava ten westen van Belgrado is dichtbevolkt en vrij geïndustrialiseerd. De belangrijkste steden in dit gebied zin Šabac en Obrenovac. De eerste is een vrij rauwe industriestad, de tweede is wat gezelliger.

Šabac

Aan de oever van de Sava ligt de industriestad Šabac, het centrum van de regio Podrinje. Hoewel de stad – onder de naam Zaslon – al in de Middeleeuwen bestond, is er niet veel geschiedenis terug te vinden. Aan de oever van de Sava zijn nog wel de resten van een Osmaans fort te zien, maar deze stellen weinig voor in vergelijking tot andere burchten in Servië. Verder staan in het centrum nog een orthodoxe kerk uit de negentiende eeuw, een Konak en een provinciaal museum. Šabac is vooral een stad waar gewerkt wordt. Als je wordt meegenomen door iemand die zijn weg weet te vinden, blijkt er best veel te gebeuren, maar voor een toerist is Šabac een vrij moeilijke stad. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de kloosters Jošanica of Cokašina of aan de kapel ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog bij Prnjavor. In Sovljak is een etnodorp.

Obrenovac

Op bijna dertig kilometer van Belgrado – op de plek waar de kleine Kolubara rivier uitmondt in de Sava – ligt de voorstad Obrenovac. Behalve goede sportvoorzieningen heeft het plaatsje weinig voor toeristen te bieden, al is het in het centrum van dit kuuroord aangenaam toeven. In een klein stukje van de stad is nog Osmaanse architectuur terug te vinden. Aan de Sava is een strandje met voorzieningen voor picknickers, zwemmers en vissers en er zijn drie restaurants.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Šabac en Obrenovac en Servië