Western Cape

Swipe

Western Cape

Ruim elf uur vliegen

‘The Fairest Cape’ is nonstop bereikbaar vanuit Schiphol. Kaapstad, ‘gateway’ tot dit gebied, spreekt velen tot de verbeelding. De invloed van de Vereenigde Oostindische Compagnie op dit strategische gebied leidde tot immigratie van Hollanders en Fransen (Hugenoten). Nog steeds drukken hun talen en culturen stempels op de samenleving en economie van Western Cape. Het zijn echter kleurlingen die de grootste bevolkingsgroep vormen; dankzij hen is het Afrikaans springlevend.

Majestueuze natuur

Zonnig, vruchtbaar en valleirijk landschap, gecombineerd met specialistische kennis, leidt hier tot productie van topwijnen. In deze sector zijn de banden met Frankrijk nauw; de relatie met Nederland is op cultureel en historisch niveau hecht. Western Cape kent natuurschoon die zijn weerga niet kent. Rotspartijen, kloven, kustzones en vergezichten wisselen elkaar af. De oceanen zijn glashelder en vormen de leefomgeving van (onder andere) dolfijnen, walvissen en haaien. Ontelbare (veelal mediterrane) bloemen versieren huizen en muren, terwijl (veelal endemische) plantensoorten en fynbos Unesco’s bescherming genieten.

Prestigieus vakantiegebied

Door deze verscheidenheid behoort Western Cape tot de meest prestigieuze vakantiegebieden ter wereld. Jaarlijks arriveren hier ruim zeven miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Echter, als gevolg van Western Capes oppervlakte, valt toeristendrukte (met uitzondering van december en januari) mee.

Omdat Kaapstad een groot aantal bezienswaardigheden bezit, is deze sectie op deze website losgekoppeld van Cape Peninsula. Helaas biedt deze gids geen ruimte voor een apart hoofdstuk over West Coast en Cederberg – gebieden die uw tijd waard zijn. Voor informatie over deze regio’s kunt u de websites http://cederberg.com, http://citrusdal.info, http://clanwilliam.info, http://capewestcoastpeninsula.co.za en http://swartlandtourism.co.za raadplegen. Hier vindt u tevens contactgegevens van plaatselijke bureaus voor toeristische informatie.

10 prachtige bestemmingen in Western Cape en Zuid-Afrika