Yalova

Swipe

Yalova

Yalova (101.000 inw.) is voor de toerist vooral van belang omdat het een veerbootverbinding met Istanbul heeft. Het plaatsje ligt aan de Zee van Marmara op 73 km ten zuidwesten van Izmit en 60 km van Bursa. De bevolking leeft hoofdzakelijk van de landbouw. Bezienswaardigheden zijn er niet, maar Yalova heeft enkele hotelletjes, restaurants etc. en prima busverbindingen met ondermeer Bursa en Izmit. Het strand is nogal vervuild.

De veerboten gaan dagelijks, meermalen per dag. Inlichtingen over de vertrektijden zijn verkrijgbaar aan de haven van Yalova, bij het vertrekpunt Kabataş (ten zuiden van het dolmabahçe-paleis in Istanbul), of bij de Toeristen Informatiebureaus in Bursa of Istanbul. De doorgaans zeer aangename overvaart duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal aanlegplaatsen (op de Prinseneilanden). 's Zomers en tijdens feestdagen kunnen de boten erg vol zijn; op tijd komen is dan geboden. Wie de boot gemist heeft, kan ook het autoveer naar Kartal nemen, dat 25 km ten zuidoosten van Istanbul ligt. Vandaar gaan volop treinen naar de stad.

Tot de bezienswaardigheden van Yalova behoren het Yalova Ataturk Mansion, dat regelmatig werd gebruikt door de vader des vaderlands Mustafa Kemal Ataturk. Verder zijn er in het Termal gebied hete bronnen. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Karaca Arboretum, het ligt niet ver van de thermale bronnen.

Perdikia

Perdikia is een kleinschalig en knus hotel in Oludeniz. Geen massatoerisme op dit fijne vakantieadresje. Ideaal als je een ontspannen zonvakantie in...

v.a. 439 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Yalova en Turkije