Zadar

Swipe

Starigrad

Zoals er in elk land plaatsen zijn die dezelfde naam dragen, zo heeft Kroatië een rijke voorraad Starigrads. Ook in een willekeurige plaats met een geheel andere naam ziet men plotseling de aanduiding: Stari Grad of Starigrad. Met een historisch verleden als dat van Kroatië valt dat gemakkelijk te verklaren, Stari grad betekent ‘Oude stad’. Ter verduidelijking wordt er vaak de streek- of de provincienaam aan toegevoegd (in dit geval: Starigrad Paklenica).

Als u vanuit Zadar de kustweg blijft volgen in de richting Senj-Rijeka, bent u al snel in Starigrad. Ook hier vindt u veel overblijfselen uit de Romeinse tijd toen hier de nederzetting Argyruntum ontstond. In de 16e eeuw werd de stad geheel verlaten als gevolg van de Turkse dreiging en het duurde ruim 100 jaar alvorens de bevolking er terugkeerde. In de volksmond wordt de plaats Starigrad-Paklenica genoemd en u begrijpt dat het vooral een uitvalsbasis is voor een bezoek aan dit park, dat zich bijna op loopafstand bevindt.

De provincie Zadar is rijkelijk voorzien van natuurschoon. Sommige natuurgebieden maken weliswaar ook deel uit van een of meer andere provincies, vanuit Zadar de kustweg richting Dubrovnik volgend, zijn de zuidelijke natuurgebieden gemakkelijk bereikbaar.

Hotel Croatia

Ben je na een jaar lang hard werken ook zo toe aan rust? Even lekker je batterij opladen en bijkomen van de...

v.a. 424.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Starigrad en Kroatië