Zakynthos

Swipe

De stranden van Zakynthos

Stranden zijn er genoeg te vinden op Zakynthos. Ook hier wappert op verschillende plaatsen de blauwe vlag (blueflag.org) Het hele kustgebied onder de hoofdstad tot en met de baai van Laganas is een aaneenschakeling van grote en kleinere badplaatsen met zandstranden met prachtig blauw zeewater. Er zijn nog genoeg rustige plekjes te vinden, maar op veel plaatsen tiert het toerisme ook welig.

De stranden op het schiereiland Skopos onder de hoofdstad zijn iets rustiger dan die in de baai van Laganas. Het strand van Gerakas geldt als het mooiste van het eiland. Hoogtepunt van toeristisch vertier is Laganas in de gelijknamige baai. De plaats heeft een 9 km lang zandstrand, het grootste in Griekenland. Hier zijn de disco’s, bars en restaurant talrijk. Dit concentreert zich voornamelijk in de hoofdstraat. Het achterland is lekker groen, vlak en rustig. Uitstekend geschikt om te fietsen! In Laganas kunnen op veel plaatsen fietsen gehuurd worden.

Delen van de stranden bij Vassilikos, Gerakas en Laganas zijn afgesloten omdat het broedplaatsen van de schildpadden zijn. Vlakbij Laganas ligt de badplaats Agios Sostis dat zijn naam dankt aan het eilandje ervoor. Op het eilandje dat met een brug met het vasteland verbonden is, staat een kapelletje. Agios Sostis is wat rustiger dan het mondaine Laganas. Aan de zuidpunt van de baai van Laganas ligt de kleine baai van Keri met ertegenover het eilandje Marathonisi dat met bootjes bereikbaar is. Het is erg leuk om bij dit eilandje te snorkelen.

Het dorp Keri in het binnenland ligt vrij afgelegen en biedt een mooi uitzicht, vooral bij de dichtbij het dorp gelegen vuurtoren. Van daaruit kunt u namelijk de twee enorme witte Mizithrarotsen zien die uit het water steken. Vlakbij Keri liggen sprookjesachtige grotten in het water. Er kan gezwommen worden of met een bootje doorgevaren worden. Smokkelaarsschip Ook ten noorden van de hoofdstad zijn er veel mooie baaien en stranden te vinden. Tsivili, Alikes en Nicholas Beach met het gelijknamige eilandje ervoor, zijn befaamde badplaatsen die ook bekendstaan als paradijs voor surfers en andere watersporters.

Vanuit Nicholas Beach kan een boottocht gemaakt worden naar de beroemde blauwe grotten oftewel de Galázies Spílies bij het noordelijkste puntje van het eiland. De grotten worden blauw genoemd door de weerkaatsing van het zonlicht in het blauwe zeewater. Dit fenomeen is ’s ochtends op zijn mooist. In het bergachtige noordwesten ligt de plaats Volimes, bekend om zijn tapijten. Er staat ook een mooie Venetiaanse toren en er zijn enkele middeleeuwse kerken te bezoeken. Niet ver ervandaan aan de westkust ligt de baai die het meest op de ansichtkaarten van Zakynthos voorkomt en bij de toeristen bekend staat als Shipwreckbeach (Navágio). Een prachtige baai waarop het vastgelopen wrak van een smokkelaarsschip ligt.

Princess of Kos

Princess of Kos? Zoals de naam van dit 4-sterren All Inclusive hotel al doet vermoeden, voel je je hier tijdens je verblijf...

v.a. 548 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De stranden van Zakynthos en Griekse Eilanden