Zuid-Ardeche

Swipe

Ardèche

Ten westen van Ruoms ligt het dorpje Labeaume (475 inwoners), aan de oever van de gelijknamige rivier. De overkant van de stroom is bereikbaar via een lage brug die met veel bogen de rivier overspant. De stenen brug heeft men niet zonder reden zo stevig gebouwd. Bij hoog water verdwijnt de brug namelijk geheel onder het wateroppervlak en moet het bouwwerk grote krachten weerstaan.

Langs de Place du Sablas staan honderdjarige platanen, loofbomen die al sterk aan de Provence doen denken. In de omgeving van het plein zijn overdekte straatjes en huizen met balkons.

Mas de la Vignasse

Ten zuiden van Labeaume in het gehucht St-Alban-Auriolles kunt u een bezoek brengen aan het Mas de la Vignasse. Dit is een grote boerenwoning uit de 17e en 18e eeuw, waar vroeger zijderupsen werden gekweekt. Binnen de muren van het landhuis kunt u het Musée Daudet en het Musée d'Art et de Traditions Populaires (streekmuseum) vinden. In het huis woonden de voorouders van de moeder van de schrijver Alphonse Daudet.

Landhuis Vignasse en Musea geopend: Juni-sep. wo.-ma. 9-12 u. en 14-18 u.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Darbres-Standplaats

Camping Les Lavandes

Deze terrasvormige camping ligt binnen de bebouwde kom van Darbres, het terrein is geaccidenteerd. Op het terrein groeien vijftig soorten loof- en...

v.a. 163.50 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Lagorce-Standplaats

Camping Ibie

De camping bestaat uit twee delen, een lager gelegen deel langs de oever van de rivier l'Ibie en een tegen de heuvel...

v.a. 75.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche