Zuid-Ardeche

Swipe

Labeaume

Ten westen van Ruoms ligt het dorpje Labeaume (475 inwoners), aan de oever van de gelijknamige rivier. De overkant van de stroom is bereikbaar via een lage brug die met veel bogen de rivier overspant. De stenen brug heeft men niet zonder reden zo stevig gebouwd. Bij hoog water verdwijnt de brug namelijk geheel onder het wateroppervlak en moet het bouwwerk grote krachten weerstaan.

Langs de Place du Sablas staan honderdjarige platanen, loofbomen die al sterk aan de Provence doen denken. In de omgeving van het plein zijn overdekte straatjes en huizen met balkons.

Mas de la Vignasse

Ten zuiden van Labeaume in het gehucht St-Alban-Auriolles kunt u een bezoek brengen aan het Mas de la Vignasse. Dit is een grote boerenwoning uit de 17e en 18e eeuw, waar vroeger zijderupsen werden gekweekt. Binnen de muren van het landhuis kunt u het Musée Daudet en het Musée d'Art et de Traditions Populaires (streekmuseum) vinden. In het huis woonden de voorouders van de moeder van de schrijver Alphonse Daudet.

Landhuis Vignasse en Musea geopend: Juni-sep. wo.-ma. 9-12 u. en 14-18 u.

Frankrijk > Ardèche > Vogüé-Accommodatie

Camping Les Peupliers

Deze familiecamping ligt direct aan de rivier de Ardèche en heeft een eigen strand. Het strand bestaat uit grote kiezels en een...

v.a. 124.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Privas-Standplaats

Ardèche Camping

Terrasvormige en gevarieerd begroeide camping met bloemen en planten aan de oever van de rivier de Ouvèze. Nagenoeg alle staanplaatsen liggen op...

v.a. 146.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Labeaume en Ardèche