Zuid-Ardeche

Swipe

Labeaume

Ten westen van Ruoms ligt het dorpje Labeaume (475 inwoners), aan de oever van de gelijknamige rivier. De overkant van de stroom is bereikbaar via een lage brug die met veel bogen de rivier overspant. De stenen brug heeft men niet zonder reden zo stevig gebouwd. Bij hoog water verdwijnt de brug namelijk geheel onder het wateroppervlak en moet het bouwwerk grote krachten weerstaan.

Langs de Place du Sablas staan honderdjarige platanen, loofbomen die al sterk aan de Provence doen denken. In de omgeving van het plein zijn overdekte straatjes en huizen met balkons.

Mas de la Vignasse

Ten zuiden van Labeaume in het gehucht St-Alban-Auriolles kunt u een bezoek brengen aan het Mas de la Vignasse. Dit is een grote boerenwoning uit de 17e en 18e eeuw, waar vroeger zijderupsen werden gekweekt. Binnen de muren van het landhuis kunt u het Musée Daudet en het Musée d'Art et de Traditions Populaires (streekmuseum) vinden. In het huis woonden de voorouders van de moeder van de schrijver Alphonse Daudet.

Landhuis Vignasse en Musea geopend: Juni-sep. wo.-ma. 9-12 u. en 14-18 u.

Frankrijk > Ardèche > Lagorce-Accommodatie

Domaine De Chadeyron

De camping ligt op een terrasvormig terrein en bestaat uit twee gedeelten. Het bovengedeelte is geschikt voor campers en op het vlakke...

v.a. 155.50 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Vallon-Pont-d'Arc-Standplaats

Camping International

Het licht glooiende terrein bevindt zich bij een kleine waterval in de rivier de Ardèche. De door bomen beschutte staanplaatsen zijn veelal...

v.a. 289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Labeaume en Ardèche