Zuid-Ardeche

Swipe

Ardèche

Élgise de Mélas

Veel toeristen laten het stadje Le Teil links liggen. Toch kent deze nederzetting aan de Rhône een langegeschiedenis, getuige het 9e-eeuwse kerkje in het westelijke Quartier Mélas. Het kerkje is zichtbaar vanaf de RN102 (richting Aubenas). In de kerk zijn 12e-eeuwse kapitelen. Een kapiteel heeft het offer van Abraham als onderwerp, een ander het wegen der zielen.  

Rue Kléber

Le Teil was tot ver in de 18e eeuw een belangrijke haven voor de binnenschippers. Toen de betekenis van de binnenvaart afnam, bleek de aanleg van de spoorweg Lyon-Le Teil-Nimes de reddende engel; de handel floreerde als nooit tevoren. Veel van de volkswoningen uit deze periode zijn bewaard gebleven in de Rue Kléber, 100 m ten westen van de toeristeninformatie en bereikbaar via de smalle dwarsstraten aan de overzijde van de toeristeninformatie. In deze oude en gezellige straat heerst een oriëntaalse sfeer.

Musée departemental de la Résistance en Ardèche

Dat niet alle Fransen in Zuid-Frankrijk de collaborerende Vichy-regering ondersteunden, kunt u in het lokale verzetsmuseum zien. Met twintig informatieborden legt men de rol uit die de Maquis, het Franse verzet, tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde.

Verzetsmuseum geopend: Vr. 14.30-18.30 u. Adres: Rue de la République 13.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Ribes-Accommodatie

Camping Les Cruses

De kampeerder die op zoek is naar de ongerepte natuur en de stilte vindt hier de ideale plek. Met het zicht op...

v.a. 133.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Tournon-sur-Rhône-Accommodatie

Camping Le Rhône

De kampeerder kan deze camping (voorheen camping De Tournon), die het gehele jaar geopend is, gebruiken als passantencamping. De staanplaatsen hebben een...

v.a. 108.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Largentière-Standplaats

Camping Domaine Les Ranchisses

De camping ligt middenin het bos en direct aan de rivier La Ligne. Het terrein heeft voldoende beschutte, door bomen en struiken...

v.a. 169.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche