Zuid-Ardeche

Swipe

Le Teil

Élgise de Mélas

Veel toeristen laten het stadje Le Teil links liggen. Toch kent deze nederzetting aan de Rhône een langegeschiedenis, getuige het 9e-eeuwse kerkje in het westelijke Quartier Mélas. Het kerkje is zichtbaar vanaf de RN102 (richting Aubenas). In de kerk zijn 12e-eeuwse kapitelen. Een kapiteel heeft het offer van Abraham als onderwerp, een ander het wegen der zielen.  

Rue Kléber

Le Teil was tot ver in de 18e eeuw een belangrijke haven voor de binnenschippers. Toen de betekenis van de binnenvaart afnam, bleek de aanleg van de spoorweg Lyon-Le Teil-Nimes de reddende engel; de handel floreerde als nooit tevoren. Veel van de volkswoningen uit deze periode zijn bewaard gebleven in de Rue Kléber, 100 m ten westen van de toeristeninformatie en bereikbaar via de smalle dwarsstraten aan de overzijde van de toeristeninformatie. In deze oude en gezellige straat heerst een oriëntaalse sfeer.

Musée departemental de la Résistance en Ardèche

Dat niet alle Fransen in Zuid-Frankrijk de collaborerende Vichy-regering ondersteunden, kunt u in het lokale verzetsmuseum zien. Met twintig informatieborden legt men de rol uit die de Maquis, het Franse verzet, tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde.

Verzetsmuseum geopend: Vr. 14.30-18.30 u. Adres: Rue de la République 13.

Frankrijk > Ardèche > Vallon-Pont-d'Arc-Standplaats

Camping Le Vieux Vallon

Deze kleine camping ligt in het hart van de Ardèche, vlak bij de Pont d'Arc. Er is geen animatie en wie van...

v.a. 219.75 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Ruoms-Standplaats

Camping La Chapoulière

Het terrein loopt licht af naar de rivier de Ardèche. De grasplaatsen liggen aan straatjes. Een deel is afgebakend door struiken en...

v.a. 289.80 p.p.

Frankrijk > Le Pastural > Ardèche > Ucel-Standplaats

Camping Le Pastural

De familiecamping ligt tegen een helling, aan de rand van Ucel. De staanplaatsen bevinden zich aan straatjes en hebben enige privacy. De...

v.a. 84.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Le Teil en Ardèche