Zuid-Ardeche

Swipe

Ardèche

Op een goed verdedigbare plek tussen de stromen van de Ardèche, Beaume en Chassezac bouwden monniken van de orde van Cluny een klooster. Rond dit klooster ontstond het stadje Ruoms (2000 inwoners). Om het stadje beter te kunnen verdedigen bouwde men er in de in de 12de eeuw een muur omheen. De toegangspoorten van de stad werden bewaakt vanuit zeven verdedigingstorens. Delen van deze muur en de torens staan nog altijd overeind. De muren en torens zijn gebouwd van kalksteen dat men in de omgeving delft. De kalksteengroeven van Ruoms zijn in heel Frankrijk en ver daarbuiten bekend om de hoge kwaliteit van het gesteente. Het vrijheidsbeeld in New York staat op een sokkel van kalksteen uit Ruoms!

In het stadje staan verscheidene gotische huizen (15e en 16e eeuw). Goede voorbeelden zijn het Maison du Baron en het Maison du Notaire.

Gebedshuizen

Aan het eind van de Rue Jeanne d'Arc kunt u een bezoek brengen aan een sobere, maar sfeervolle 7e-eeuwse Karolingische kerk. De leeuw op het linker medaillon op de deur symboliseert de heilige Marcus; de man op het rechter medaillon is de heilige Matteüs. Op de Rue Nationale nr. 24 staat de 10e-eeuwse kapel Notre-Dame-des-Pommiers (alleen geopend in juli-aug.). Een ander bezoekwaardig gebedshuis is de 12de-eeuwse Saint- Pierrekerk.

Rocher de Sampzon

Halverwege Ruoms en Vallon-Pont-d'Arc (D579, afslag D161) ligt de 371 m hoge Rocher de Sampzon met op de top een uitzichtpunt.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Les Ollières-sur-Eyrieux-Standplaats

Camping Eyrieux

De camping ligt tegen een berghelling en langs een rivier met een keien- en zandstrandje. De afgebakende, beschutte staanplaatsen liggen op terrassen....

v.a. 73.70 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Pradons-Accommodatie

Camping Laborie

De vlakke en beschutte staanplaatsen zijn verdeeld over twee plateaus en liggen aan rechte straatjes. Hoge bomen zorgen voor de afbakening. De...

v.a. 117.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche