Zuid-Ardeche

Swipe

Vallon-Pont-d’Arc

Het dorp Vallon-Pont-d'Arc (2000 inwoners) is een drukke toeristenplaats en vernoemd naar de Pont d'Arc, een natuurlijke brug die de Ardèche overspant. Het dorp is de toegangspoort tot de 38 km lange weg die door en langs de beroemde kloof van de Ardèche loopt.

Hótel de Ville

In het stadhuis van Vallon-Pont-d'Arc, dat gebouwd is in Lodewijk XIII-stijl, hangen zeven 17e-eeuwse wandtapijten uit Aubusson (in de streek Limousin). Op zes ervan staan taferelen uit de eerste kruistocht naar Jeruzalem (1095-1099) afgebeeld, met Godfried van Bouillon in het middelpunt. De afbeeldingen zijn ontleend aan een boek van de Italiaanse renaissance-auteur Torquato Tasso. De kostuums op de wandtapijten zijn dan ook kenmerkend voor de renaissance. Het wandtapijt 'Boer die een boom ent' stamt uit een andere serie. Het stadhuis is geopend op kantoortijden.

Ma Magnanerie

Vanuit Vallon-Pont-d'Arc is het mogelijk om in Les Mazes een zijderupskwekerij te bezoeken. Madame Couvin laat u zien hoe de ontwikkeling verloopt van eitje tot zijdedraad.

Zijderupskwekerij Ma Magnanerie is geopend vanaf eind apr.-sep. ma.-za. 9- 12 u. en 14-18 u.

Frankrijk > Ardèche > Sampzon-Standplaats

Flower Camping Le Riviera

Direct aan de rivier Ardèche gelegen camping. Het terrein is met struiken in laantjes verdeeld. De staanplaatsen zijn afgebakend met heesters en...

v.a. 210.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vallon-Pont-d’Arc en Ardèche