Zuid-Ardeche

Swipe

Vallon-Pont-d’Arc

Het dorp Vallon-Pont-d'Arc (2000 inwoners) is een drukke toeristenplaats en vernoemd naar de Pont d'Arc, een natuurlijke brug die de Ardèche overspant. Het dorp is de toegangspoort tot de 38 km lange weg die door en langs de beroemde kloof van de Ardèche loopt.

Hótel de Ville

In het stadhuis van Vallon-Pont-d'Arc, dat gebouwd is in Lodewijk XIII-stijl, hangen zeven 17e-eeuwse wandtapijten uit Aubusson (in de streek Limousin). Op zes ervan staan taferelen uit de eerste kruistocht naar Jeruzalem (1095-1099) afgebeeld, met Godfried van Bouillon in het middelpunt. De afbeeldingen zijn ontleend aan een boek van de Italiaanse renaissance-auteur Torquato Tasso. De kostuums op de wandtapijten zijn dan ook kenmerkend voor de renaissance. Het wandtapijt 'Boer die een boom ent' stamt uit een andere serie. Het stadhuis is geopend op kantoortijden.

Ma Magnanerie

Vanuit Vallon-Pont-d'Arc is het mogelijk om in Les Mazes een zijderupskwekerij te bezoeken. Madame Couvin laat u zien hoe de ontwikkeling verloopt van eitje tot zijdedraad.

Zijderupskwekerij Ma Magnanerie is geopend vanaf eind apr.-sep. ma.-za. 9- 12 u. en 14-18 u.

Frankrijk > Ardèche > Labastide de Virac-Standplaats

Camping Mille Étoiles

De camping ligt in het natuurreservaat van de Gorges de l'Ardèche en is geschikt voor tentkampeerders. De schaduwrijke staanplaatsen liggen grotendeels op...

v.a. 590.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Laurac-en-Vivarais-Standplaats

Flower Camping Saint-amand

Tussen wijngaarden gelegen camping, met uitzicht op de bergen van de Ardèche. De staanplaatsen liggen op gras. Over het terrein stroomt een...

v.a. 209.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Vallon-Pont-d’Arc en Ardèche