Zuid-China

Swipe

Zuid-China

Zuid-China is de plek die in vroeger tijden werd gedomineerd door de stad Kanton, het huidige Guangzhou. Het is ook de plek waar dichters de schoonheid beschreven en beschrijven van het typerende Chinese karstbergen-landschap rondom Guilin en Yangshuo. Een bezoek aan de snelgroeiende economische zones leidt altijd weer tot verbazing; hoe is het mogelijk dat steden zich zo razendsnel ontwikkelen is de vraag die op ieders lippen brandt. Maar u kunt hier ook helemaal tot rust komen op de parelwitte en fijnkorrelige zandstranden.

De stad Nanning  bezit de combinatie van natuurschoon en etnisch karakter en oefent daarmee een grote aantrekkingskracht uit op reizigers die even genoeg hebben van drukke steden, maar wel gesteld zijn op gemak. De tuinstad Nanning met zijn kleurrijke bezienswaardigheden en welige parken zal iedere bezoeker imponeren.

Al sinds tijden trekken de kalkstenen karstbergen van Guilin en Yangshuo backpackers en natuurliefhebbers aan. Met de Li-rivier als achtergrond is de streek eromheen een smaragd die op ontdekking wacht. `Het landschap van Guilin is het mooiste onder de hemel,’ luidt een Chinees gezegde dat de onsterfelijke schoonheid van Guilin in de autonome regio Guangxi Zhuang beschrijft. Boten drijven de betoverende Li-rivier tussen Guilin en Yangshuo af, terwijl kalkstenen karstbergen als drakentanden uit de grond steken. Een aanblik om nooit meer te vergeten.

Weinig steden hebben zich zo snel ontwikkeld als Guangzhou (het vroegere Kanton), en hoewel gidsen zijn `grotestadssfeer' met enig dédain behandelen, biedt deze stad tal van attracties voor degenen die daarnaar op zoek zijn.

Weinig mensen praten over Shenzhen zonder gewag te maken van zijn bescheiden oorsprong als klein vissersdorpje. Hoewel veel van zijn duistere 6000 jaar oude geschiedenis in de loop der tijden verloren is gegaan, is zijn huidige incarnatie als een van de snelst groeiende steden in China niet minder dan een economisch mirakel. Het gebied bestaat uit drie delen, Shenzhen City, Shenzhen County en de Speciale Economische Zone (SEZ), het zakelijke en financiële centrum van de stad. Twee favoriete weekendbestemmingen van de plaatselijke bevolking zijn de badplaatsen Dameisha en Xiaomeisha, gelegen op een rijafstand van ongeveer een uur van Shenzhen.

Nog aantrekkelijker zijn de zandstranden van Sanya. Parelwitte stranden en wuivende palmen verwelkomen bezoekers aan China’s tropische paradijs. Of u nu kokosmelk drinkt met het schone oceaanwater aan uw voeten of al snorkelend boven een koraalwoud zweeft, u zult ontdekken dat Sanya de plaats is om `zon, zee en zaligheid’ te zoeken.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-China en China