Zuid-Finland

Swipe

Kotka

Kotka is een belangrijke industriestad (55.000 inwoners) en Finlands grootste exporthaven. Het is de belangrijkste stad van de regio Kymenlaakso, het grensgebied met Rusland. Kotka wordt in tweeën gedeeld door de Kymijokirivier en is gebouwd op diverse eilanden. Het compacte centrum ligt op het Kotkansaari schiereiland, ingeklemd tussen twee industrieterreinen. Voor een industriestad maakt Kotka een schone en frisse indruk met zijn mooie parken en jachthaven. De stad werd in 1878 door Tsaar Alexander III gesticht, die regelmatig naar Kotka's Langinkoski stroomversnelling kwam om er te vissen. De voor hem gebouwde keizerlijke vissershut (ongeveer 5 km buiten het centrum) is tegenwoordig een museum, grotendeels met het oorspronkelijke meubilair. De omgeving van de vissershut is een natuurreservaat, waar u een mooie wandeling kunt maken langs de rivier en zijn stroomversnelling. Het aangename centrum van Kotka heeft een brede Boulevard met linden, en enkele bezienswaardige kerken. In het stadspark staat de orthodoxe kerk uit 1795, het oudste gebouw van de stad. Op het hoogste punt in het centrum van Kotka staat de Haukkavuori uitkijktoren, met café en kunstgalerie.

Stadswandeling

Bij het toeristenbureau kunt u brochures met stadswandelingen halen. De wandeling 'from park to park' leidt langs het Sibeliuspark, de kruidentuin met uitkijktoren, het fuchsiapark en het Sapokka waterpark. Het bekroonde Sapokka waterpark heeft fraaie rotstuinen en waterpartijen, en ligt aan de zuidkant van het centrum. Ernaast ligt restaurantvilla Meriniemi en de Sapokka jachthaven, waar de excursieboten vertrekken naar verschillende eilandjes. Op het nabijgelegen eiland Vaarisaari is een zomercafé en zijn ruïnes van een fort (veerboten: 's zomers, ieder uur). Kaunissaari is wat verder varen en is een uniek eiland met een vissersdorp en een zomerrestaurant in de scherenarchipel. Aan de jachthaven ligt ook het Maretarium, Finlands belangrijkste aquarium met exposities over de onderwaterwereld en dieren uit de Finse meren, rivieren en zeeën. Interessant is ook een bezoek aan de stadshaven (ten noorden van het spoor), met zijn zeilschepen, vissersboten en sinds 2008 het maritime centrum Vellamo. Dit moderne centrum huisvest het Fins Maritiem Museum en het Museum van Kymenlaakso. Buiten aan de kade ligt het museumschip Tarmo, 's werelds oudste ijsbreker uit 1907.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Kotka en Finland