Zuid-Finland

Swipe

Nationaal park Repovesi

Ten noorden van Kouvola ligt het nationaal park Repovesi, een klein wildernisgebied van 15 km2. Repovesi was lange tijd militair oefenterrein en de natuur is er decennialang met rust gelaten. Vanwege waardevolle oerbossen, bijzondere rotsformaties en zeldzame vogels kreeg Repovesi in 2003 de status van nationaal park en is daarmee een van de jongste Finse nationale parken. Het is een heuvelachtig bosgebied met ruige rotswanden en tientallen kleine meren. De hoogste heuvels van Kymenlaakso liggen in het park en de steile 50 m hoge Olhavanvuori rotskliffen van gladgeschuurd rood graniet zijn een bekend Fins sportklimgebied.

Maar behalve rotsklimmen kent Repovesi ook een lange traditie van wandelen en kanoën. Er is een netwerk van 40 km aan wandelpaden en er zijn vuurplaatsen, kampeerplaatsen en shelters. De meeste wandelingen zijn niet zo lang, maar behoorlijk inspannend omdat ze heuveltoppen beklimmen en voortdurend stijgen en dalen; maar de inspanningen worden af en toe beloond met uitzicht op de zee van bossen en meren. Onderweg zijn spannende hangbruggen over rivieren en kan men met een zelfbedieningspontje over een meer.

De belangrijkste toegang vormt de Lapinsalmi parkeerplaats, aan een zijweg van weg-368. Hier starten diverse wandel- en kanoroutes. Van het gebied is een goede kaart beschikbaar: Repovesi Outdoor Map 2006 (Genimap). Een ander startpunt is de aanlegsteiger van Karhulahti, die men per kano kan bereiken. 's?Zomers vaart er vanaf de camping van Orilampi ook een 'waterbus' naar drie plaatsen in het gebied, en kan men worden afgezet of opgehaald door een watertaxi, zodat men wandelingen van verschillende lengtes kan kiezen.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nationaal park Repovesi en Finland