Zuid-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Buureiland Fuerteventura is heel geschikt om tijdens een dagtocht te bezoeken vanuit Lanzarote. Neem de snelle veerboot in Playa Blanca en nog geen halfuur later sta je in Corralejo, het bekendste vakantiedorp van Fuerteventura.

Niet ver ten oosten daarvan (neem bus 6) liggen het kilometers lange strand en de ‘wandelende’ duinen van het indrukwekkende Dunas Natuurpark. Wil je meer zien neem dan een taxi of huur een auto (diverse adressen in Corralejo). Een eigen (huur)auto meenemen op de boot is ook mogelijk maar niet iedere autoverhuurder staat dit toe.

Leuk om te bekijken zijn het havenstadje Cotillo aan de westkust en Betancuria, de historische hoofdstad van Fuerteventura. Deze ligt in een groen palmendal en heeft charmante gerestaureerde gebouwen. Ten noorden van Betancuria kun je van een schitterend uitzicht over het eiland genieten bij Mirador Morro Velosa (645 m), overigens een creatie van César Manrique.

Het uiterste zuiden van Fuerteventura heeft schitterende, zonnige stranden maar is niet zo snel bereikbaar en wellicht wat te ver voor wie slechts één dag beschikbaar heeft. 

Los Lobos

Formeel hoort Los Lobos bij Fuerteventura. Vanaf de kust bij Playa Blanca kun je het bijna aanraken. Het is een onbewoond, beschermd natuurgebiedje en daarom alleen met speciale toestemming te bezoeken. Dat wil zeggen dat je moet deelnemen aan een georganiseerde excursie. Dit kan vanuit Playa Blanca op Lanzarote of Corralejo op Fuerteventura.

Los Lobos is slechts 6 km2 groot en in ruim twee uur loop je het hele eiland rond. Mensen zul je er niet of nauwelijks tegenkomen, wel een mooi strand aan een baai en leuke picknickplekjes. In alle eenzaamheid groeien zeldzame inheemse plantensoorten en talloze zeevogels vinden er een broedplaats. Los Lobos betekent in het Spaans ‘de wolven’ maar die komen hier in het geheel niet voor. De naam verwijst naar de monnikszeehonden (Monachus monachus) die hier lang geleden leefden. Ze werden ook zeewolven genoemd. Gadifer de la Salle, reisgenoot van Jean de Bethencourt wist te overleven op een dieet van zeewolvenvlees toen hij door muitende soldaten op Los Lobos werd achtergelaten.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote