Zuid-Lanzarote

Swipe

Femés

Het dorp Femés ligt hoog op een bergkam van de Atalaya Femés-vulkaan (608?m) in het zuiden van Lanzarote. De weg ernaartoe is steil, heeft scherpe bochten en voert door een landbouwgebied met veldjes vol tomaten, pompoenen, aardappels en uien.

Bij de kerk in het dorp ligt het Balcón de Femés, een uitkijkpunt met een wonderschoon uitzicht op de Rubicónvlakte, Playa Blanca en Fuerteventura, vooral bij ondergaande zon. Je bent rond die tijd bepaald niet de enige bezoeker want ook voor de eilandbewoners is dit een populair uitstapje.

Is de deur van de Ermita San Marcial del Rubicón open, loop dan even naar binnen. Dit is een van de oudste kerken van Lanzarote, gebouwd door de Normandiërs. Na een verwoestende piratenaanval werd de Ermita herbouwd in 1733 en niet zo lang geleden stijlvol gerestaureerd. In de buurt zijn een paar restaurants met uitzicht op het dal.

In de omgeving van Femés zijn mooie wandelingen te maken, richting Yaiza of naar de kust. Vanaf het dorpsplein kun je ook nog verder omhoog wandelen richting de top van de berg, voor een nog weidser uitzicht.

Galeon Playa

Ben je op zoek naar het ideale familie complex op Lanzarote? Stop dan met zoeken, want bij Galeon Playa kan het gehele...

v.a. 464 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Femés en Lanzarote