Zuid-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Papagayo is eigenlijk een verzamelnaam voor een rijtje stranden en strandjes, fraai gelegen tussen de rotsen ten oosten van Playa Blanca. Dit zijn onbetwist de mooiste stranden van Lanzarote, die van La Graciosa buiten beschouwing gelaten. Het zand is er fijn wit en de zee helder. Dit is niet onopgemerkt gebleven want het is er soms erg druk, vooral in het weekend. Ook zeilboten op excursie gaan rond lunchtijd graag voor anker bij Papagayo.

Playa Mujeres het eerste en grootste strand dat opdoemt, achter duintjes die wat beschutting geven tegen de wind. Maar het allermooiste strand is Playa Papagayo zelf. Het ligt aan een diepe baai met kristalhelder groenblauw water, verscholen tussen hoge kliffen. Na Papagayo zijn nog een paar minder bezochte baaien en strandjes verstopt waar zonaanbidders graag naakt een duik in het water nemen.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote