Zuid-Lanzarote

Swipe

Playa Blanca

Playa Blanca, 33 km van het vliegveld van Lanzarote, maakte een razendsnelle ontwikkeling door en is inmiddels een gelijkwaardige concurrent voor de andere badplaatsen.

Dit ooit zo ingeslapen vissersplaatsje op de zuidpunt van het eiland (vroeger kreeg je gratis een huurauto als je bereid was je vakantie in dit ‘gat’ door te brengen) verdwijnt in hoog tempo achter de gevels van vijfsterrenhotels, grote bungalows en luxe vakantiewoningen, te huur voor weken of maanden. Toch is het er nog vrij rustig en alles is ruim, luchtig en smaakvol opgezet. Ook hier zijn de gebouwen zelden hoger dan twee verdiepingen.

Kindvriendelijke stranden

Playa Blanca ligt aan een grote baai met een paar goudkleurige stranden die aangenaam in de luwte liggen. Centraal ligt het kleine Playa Blanca, waaraan het stadje zijn naam ontleent. Aan weerszijden hiervan liggen Playa Flamingo aan de westkant en Playa Dorada in het oosten. Alle stranden lopen geleidelijk af in zee. Playa Flamingo is misschien iets onrustiger op momenten dat de veerboten de haven inlopen en golfslag maken.

De stranden zijn met elkaar verbonden door een bochtige promenade met bankjes en een heerlijk uitzicht op zee waar catamarans en de veerboten naar Fuerteventura af en aan varen. Aan deze promenade liggen restaurants, cafés en winkeltjes en pal daarachter nog wat winkelstraten.

Jachthaven

Op loopafstand van het stadje ligt de Marina Rubicón, de jachthaven waar chique winkels, bars en moderne designrestaurants hun deuren hebben geopend. Vanuit deze haven vinden regelmatig zeilwedstrijden en diepzeeviscompetities plaats. Elke woensdag en zaterdag is er een gezellige souvenirmarkt, 9 - 14 uur.

Zoek je een relaxte plek om te genieten van zon, zand en zee (dit is het zonnigste en droogste plekje van het eiland!) en heb je iets meer te besteden dan is Playa Blanca zo gek nog niet. Van een wild uitgaansleven is geen sprake maar er zijn genoeg sportfaciliteiten, hoogwaardige accommodatie en een grote keuze uit prima restaurants. En wil je eens wat meer vertier dan neem je gewoon de bus naar Puerto del Carmen.

Omgeving Playa Blanca

Wil je de omgeving van Playa Blanca verkennen dan kun je om te beginnen de Avenida Faro in westelijke richting volgen (er loopt ook een fietspad langs) naar de vuurtoren van Punta de Pechiguera op de desolate zuidwestpunt. Curieus is dat het twee vuurtorens betreft, een kleine oude en een grote nieuwe, een ontwerp van César Manrique. Manrique had plannen voor meer vuurtorens rond heel Lanzarote maar van dit project kwam om financiële redenen niets terecht.

Of ga de andere kant op richting Punta del Papagayo, het zuidelijkste puntje van Lanzarote. Onderweg passeer je andere, veelal verlaten strandjes en de restanten van de oude wachttoren Castillo de las Coloradas bij Punta del Águila. Deze dateert uit 1769 maar maakte deel uit van een nog oudere vesting. Verderop, na de laatste bebouwing leiden hobbelige steenslagwegen naar Papagayo, dwars door Los Ajaches, het oudste geologische gebied van Lanzarote. Bovenop een klif achter Papagayo staan de overblijfselen van een van de eerste stenen gebouwen op Lanzarote: San Marciál del Rubicón uit het jaar 1402, gebouwd in opdracht van Jean de -Bethencourt.

Cay Beach Sun

Cay Beach Sun is een prima 3-sterren complex, gelegen in Playa Blanca, het zuiden van Lanzarote. Mede door de ruime appartementen, de...

v.a. 541 p.p.

H10 Suites Lanzarote Gardens

H10 Suites Lanzarote Gardens is een ruim opgezet, kindvriendelijk appartementencomplex van de bekende H10-hotelketen. Met een schitterende ligging in een groene omgeving...

v.a. 568 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Playa Blanca en Lanzarote