Zuid-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Playa Quemada is een geïsoleerd vissersgehucht aan een rotsachtige baai aan de zuidoostkust van Lanzarote. Er zijn een paar leuke restaurants maar toeristen komen er weinig Het ruikt er naar vis en zeen en heeft nog iets authentieks.

Wandelingen vanaf Playa Quemada

Stevige schoenen bij je? Over het keienstrand loop je naar het zwarte zandstrand Playa de la Arena dat vlakbij ligt. Bij hoog tij moet je een stuk omlopen over een flinke heuvel waar geiten grazen. Vanaf hier loopt ook een wandelpad omhoog naar Femés, via een barranco (bergkloof) en langs de kust loop je in 45 minuten naar Puerto Calero. Het glinsterende witte strand dat in de verte verleidelijk ligt te lonken betreft de noordkust van Fuerteventura.

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote