Zuid-Luzon

Swipe

Kleinere eilanden rond Zuid-Luzon

Van de kleinere eilanden rond Zuid-Luzon is het min of meer hartvormige Marinduque in toeristisch opzicht het meest interessant. De hoofdattractie vormt het tijdens de paastijd gehouden Moriones Festival. Vluchten van Manila naar Marinduque gedurende deze periode zijn meestal geruime tijd van tevoren al volgeboekt. Hetzelfde geldt voor de beperkte hotelaccommodatie op het eiland. Per schip is het eiland dagelijks bereikbaar vanaf Lucena City (Luzon). De aanlegplaats op Marinduque is Balanacan, ca. 15 km noordoostelijk van de provinciehoofdstad Boac. Het Moriones Festival wordt gevierd in Boac en eveneens in de stadjes Gasan en Mogmog. De koraalriffen en kleine eilandjes voor de kust van Marinduque (o.a. Salomague Island) bieden goede mogelijkheden voor snorkel- en duiksport.

Zuidwestelijk van het zuidelijkste deel van Luzon liggen de eilanden Masbate, Ticao en Burias welke deel uitmaken van de provincie Masbate. Tijdens het Spaanse koloniale tijdperk fungeerde de plaats San Jacinto op Ticao regelmatig als tussenstop voor galjoenen onderweg van Manila naar Acapulco in Mexico. Het hoofdeiland Masbate is vooral bekend vanwege de vleesproductie (grootschalige veeteelt). De provincie Masbate wordt tot dusver weinig door toeristen bezocht. Als landschappelijke attractie kunnen genoemd worden de Catandayagan-watervallen van Ticao. Er is een dagelijkse bootverbinding tussen Bulan (Zuid-Luzon) en Masbate, hoofdplaats van het gelijknamige eiland.

Tegenover de pacifische kust van Zuid Luzon ligt Catanduanes, ook wel genoemd het ‘land van de huilende wind’ vanwege de ligging midden in de taifoengordel. Gedurende het gehele jaar is er op het eiland kans op regen, maar vooral tijdens de periode november-januari is de neerslag erg groot. Visserij vormt een belangrijke bron van inkomsten. Het eiland wordt weinig door toeristen bezocht. In de hoofdstad Virac bevinden zich enkele herbergen en op afgelegen plekken langs de kust liggen een paar eenvoudige ‘beach resorts’. Er is een dagelijkse bootverbinding tussen Tabaco (Zuid-Luzon, iets ten noorden van Legazpi) en Virac. Tevens is er een dagelijkse verbinding per snelle veerboot tussen Tabaco en San Andres.

10 prachtige bestemmingen in Kleinere eilanden rond Zuid-Luzon en Filipijnen