Zuid-Piemonte

Swipe

Casale Monferrato

Casale Monferrato heeft 37.000 inwoners. In het noordelijkste stuk van de Monferrato, waar de Povlakte begint, ligt deze oude hoofdstad van het feodale staatje van de Paleologhi, een geslacht dat zijn herkomst afleidde uit Byzantium. De stad kende in de vijftiende eeuw een luisterrijk hofleven, waarvan enkele fraaie gebouwen nog getuigen.

Om het kasteel ligt het piazza Castello. Aan dit plein staan ook het neoklassieke palazzo Grisella, het elegante theater uit 1785, rijkversierd met fresco's en verguldsel en de barokkerk Santa Caterina. Het renaissancepaleis van Anne d'Alençon is rijversierd met fresco's en stucwerk in Franse stijl.

De synagoge, Vico Salomone Olper, uit 1595, werd in de 18e eeuw rijk versierd. Er naast staat het Museo d'Arte e Storia Ebraica, het joods museum, met mooie sacrale voorwerpen.

En er bevindt zich een kathedraal met o.a. mozaïeken uit de Middeleeuwen. De kerk bezit schilderijen van P. Fr. Guala, G. Ferrari en G. Caccia 'Il Moncalvo'.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Casale Monferrato en Piemonte