Zuid-Piemonte

Swipe

De Langhe en de Monferrato

Dit gebied is een paradijs voor liefhebbers van de beste wijnen, zoals barolo en barbaresco, van een geraffineerde keuken en de wereldberoemde truffels van Alba.

Barolo

De naam is synoniem met de beste (en duurste!) wijn, waarvan echter het meeste wordt geproduceerd in het naburige La Morra. Barolo ligt in een golvend landschap vol wijngaarden met kastelen en lieflijke dorpen op de heuvels. Het Castello Comunale Falletti uit ca. 1000, gebouwd tegen de invallen van de Saracenen, werd eigendom van de markies Falletti van Barolo. Hier is een beroemde enotheek gevestigd en het toeristenbureau. Een tweede bekende wijnkelder is die van de familie Brezza, die 90% van haar barolo exporteert.

Serralunga d'Alba, 17 km ten oosten van Barolo, is een middeleeuws stadje, gebouwd om een 13e-eeuws kasteel van de Falletti's. I

ets noordelijker, in Fontana Fredda, bevindt zich het jachtpaviljoen van Vittorio Emanuele II, waar hij zijn vriendinnen en zijn morganatische vrouw 'Bella Rosin' ontving.

La Morra, 6 km ten noorden van Barolo, produceert de meeste barolowijn (37%). Van het piazza Castello heeft men een schitterend uitzicht op de wijngaarden van de Langhe, het dal van de Tanaro en de Alpentoppen in de verte (bij helder weer).

De Mangialonga op een zondag eind augustus is een oeno-gastronomische wijnroute over 4 km, waar men de goede lokale wijnen en hartige versnaperingen, pasta en kazen kan proeven.

Verduno, 8 km naar het noorden, is een mooi plaatsje met een kasteel dat toebehoorde aan de Savoyes, dat nu een chic hotel is.

Cherasco, 10 km ten westen, is een middeleeuws dorp. Hier dicteerde Napoleon in 1796 zijn vredesvoorwaarden aan de Savoyes in palazzo Salmatoris. Er staat een triomfboog uit de 17e eeuw en er zijn 7 kerken, 11 palazzi en een aantal Romaanse en barokke torens. Op de diverse markten worden meubels, boeken en antiek verkocht.

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De Langhe en de Monferrato en Piemonte