Zuid-Piemonte

Swipe

Omgeving van Mondovì

Santuario di Vicoforte, staat 7 km ten zuiden van Mondovì. De ellipsvormige koepel is de grootste ter wereld, 37 m lang en 76 m hoog! De onderbouw heeft een omtrek van 250 meter. Een gigantisch fresco van 6000 m2 met voorstellingen van de Maagd Maria, geschilderd door Bortolini, bedekt het interieur.

Carrù, 15 km ten noorden van Mondovì, is een aardig dorp met een parochiekerk uit 1703, gebouwd door Gallo en een kasteel uit de 13e eeuw, dat vaak is verbouwd. Op de tweede donderdag na kerst vindt de 'Fiera regionale del Bue grasso' plaats. Aan dit rund is de beroemde specialiteit te danken, de bollito misto, een heerlijk gerecht van verschillende soorten gekookt vlees.

Castello Reale del Casotto, bevindt zich tussen Pamparato en Garessio in het Casottodal. Een 11e-eeuws klooster werd verbouwd tot jachtslot voor Vittorio Emanuele II .

General Massena

General Massena, Narzole (Piemonte) Strada Provinciale 217 12041   Narzole Italië General Massena ligt in Narzole en beschikt over 5 accommodaties. General...

v.a. 1174.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Omgeving van Mondovì en Piemonte