Zuidoostelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Dit gedeelte van de Dolomieten is puur Italiaans, maar u kunt er met de Duitse taal en op veel plaatsen ook met de Engelse taal uitstekend terecht, zeker in de internationaal bekend staande wintersportplaats Cortina d’Ampezzo (kortweg Cortina genoemd) die we op deze reis door het zuidoostelijke deel van de Dolomieten als uitgangspunt zullen nemen.

U bereikt Cortina door het Pustertal nabij Toblach te verlaten in zuidelijke richting. Als u weg 51 blijft volgen dan kan er niets mis gaan, deze brengt u na 30 kilometer op de plaats van bestemming.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol