Zuidoostelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Feltre ligt aan de uiterste zuidrand van de Dolomieten. Het is een zeer oude stad waarvan de geschiedenis teruggaat tot ver voor de Romeinse tijd. In het Museo Civico (stedelijk museum) kunt u daarvan veel terugvinden, ook over de tijd waarin de stad een zeer belangrijke rol speelde, ruwweg vanaf het begin van de 15e eeuw, waarin het behoorde tot de republiek Venetië. De stad was zó belangrijk dat de Venetianen de stad in hoog tempo herbouwden nadat deze in 1510 volledig door de Liga van Cambrai was verwoest.

De Liga van Cambrai werd in 1508 opgericht als verbond tussen tal van Italiaanse steden, Spanje, Frankrijk en de paus, die de macht van Venetië wilden inperken. Het verbond werd beëindigd in 1517 met het verdrag van Brussel. Daarna is de stad gespaard gebleven, in elk geval het gedeelte dat herbouwd werd en het is dus mogelijk om een kijkje te nemen in een originele Venetiaanse stad zoals die er in de 16e eeuw uitzag. Een dag rondkijken in Feltre is beslist een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Italiaanse geschiedenis.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Stedentrips-HOT

B&B Alloggio dei Vassalli

Verblijf in een kleinschalig, ambiance bed and breakfast hotel in het historisch centrum op een uitstekende locatie. Zeer goede beoordelingen!

v.a. 189.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol