Zuidoostelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Als u het zuidoostelijke gedeelte van de Dolomieten op uw gemak helemaal wilt bekijken dan valt te overwegen om er twee dagen voor uit te trekken en te overnachten in of in de omgeving van Feltre.

Uitgangspunt is Cortina waar u weg 51 in zuidelijke richting gaat volgen. Via San Vito di Cadore bereikt u Pieve di Cadore. Hier buigt u af in zuidelijke richting en dezelfde weg verder volgend komt u bij Castello Lavazzo en uiteindelijk bij Ponte. Hier kiest u voor weg 50 naar Belluno. U kunt het gedeelte naar Feltre afsnijden door via weg 203 naar Vignole te rijden en vandaar naar rechts in de richting van Agordo en verder (zie hierna). De totale afstand tot aan uw terugkomst in Cortina bedraagt dan ongeveer 135 kilometer.

Wilt u ook een bezoek brengen aan Feltre dan blijft u weg 50 volgen. Nadat u Feltre bekeken heeft neemt u dezelfde weg terug tot aan Sédico, waar u via weg 203 bij Vignole komt. Weg 203 voert u nu via Agordo en San Tomaso naar Cernadoi, op weg 48 die u naar rechts gaat volgen. Dit laatste stuk, via de Passo di Falzárego, maakt deel uit van de grote Dolomietenroute. Er resten nu nog ongeveer 20 kilometer naar Cortina, het uitgangspunt. De totale afstand tot aan Cortina bedraagt op deze manier ongeveer 210 kilometer.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol