Zuidoostelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Het is maar een kleine 60 kilometer, maar trek er gerust een dag voor uit. De tocht gaat dwars door de Dolomieten via wegen die niet altijd even geschikt zijn voor onervaren rijders. Niettemin, met enige voorzichtigheid en buiten het weekend is het een prachtige rit waarvan ook de bestuurder ten volle kan genieten.

U verlaat Cortina via weg 51 zoals omschreven bij de grote zuidoostelijke ronde tot aan Venas di Cadore. U gaat daar rechtsaf, weg 347 op in de richting van Passo Cibiana (uitzicht!). In het dorp Cibiana moet u even stoppen. Het is een museumdorp met tal van schilderingen op de huizen, vaak geschilderd door grote Italiaanse en buitenlandse schilders. In 1980 is men begonnen om de geschiedenis van het dorp op de huizen te schilderen.

Via Forno di Zoldo komt u bij het dorp Villa waar u naar links gaat. U blijft weg 347 volgen tot op de Passo Duran. Houd er rekening mee dat u enkele hellingen van meer dan 15% moet nemen, uw inspanning wordt beloond met, vanaf de pas, een schitterend uitzicht op de bijna 2500 meter hoge Cime di San Sebastiano. Heeft u het zweet in de handen staan dan kunt u doorrijden en bij Agordo aansluiten op weg 203. U gaat dan terug naar Cortina zoals eveneens beschreven bij de grote zuidoostelijke route.

U kunt er ook voor kiezen om terug te rijden naar Villa en daar linksaf te slaan. Via weg 251 passeert u Zoldo Alto en u blijft deze weg volgen tot aan Selva di Cadore. Daar kunt u links aanhouden om via de Colle Santa Lucia en Sopra weg 203 te bereiken en zo weer terug te rijden naar Cortina. U kunt in Selva ook rechts aanhouden en via weg 638 over de Passo di Giau naar Belvedere rijden. Een spectaculaire bergweg met prachtige uitzichten brengt u uiteindelijk op enkele kilometers voor Cortina weer op weg 48.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Zonvakanties-APP

Addaura Village

Een wind van vakantie waait door Addaura Village in Mondello: zee, natuur, ontspanning en plezier op korte afstand van Palermo.

v.a. 129.00 p.p.

Italië > Brescia > San Felice del Benaco-Standplaats

Glamping Resort Weekend

De camping ligt tegen een heuvel en biedt weids uitzicht op het Gardameer en de omringende bergen. De standplaatsen liggen in het...

v.a. 107.10 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol