Zuidoostelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Weg 203, westelijk van Belluno, brengt u bij Agordo. Het plaatsje vormt een ideaal uitgangspunt voor degene die wil genieten van de prachtige natuur in de omgeving. Agordo wordt doorkruist door weg 347, een schilderachtige bergweg met diverse passen, prachtige uitzichten en vele haarspeldbochten waarachter weer een nieuw vergezicht ligt te wachten.De weg verbindt Tonadico aan weg 50 in het zuidwesten met Venas di Cadore aan weg 51 in het noordoosten. Niet voor beginners deze weg en met een caravan achter uw auto kunt u het ook wel vergeten, maar móói…!

Blijft u op weg 203 dan komt u nabij Cernadoi op weg 48, aan de voet van de klim naar de Passo di Falzarego, ook voor mountainbikers een uitdaging en vooral een kuitenbijter van betekenis. De pas eindigt nadat u vele haarspeldbochten hebt genomen op een hoogte van 2105 meter. De weg is er breed en de afdaling naar Cortina stelt nu niet zoveel meer voor. U kunt op de Passo di Falzárego nog even een klein uitstapje maken naar de 2197 meter hoge Passo di Valparola, slechts enkele kilometers verwijderd in de richting Abtei. U krijgt er een landschap voorgeschoteld waarvan velen van mening zijn ‘dat het er op de maan ook zo uit moet zien’. Woest en ledig dus.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Zonvakanties-APP

Poggio Pozzetti

Zeer sfeervolle en kleinschalige accommodatie met ruime appartementen. Hier komt u gegarandeerd tot rust!

v.a. 312.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol