Zuidoostelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Het is ook mogelijk om de Dolomieten te doorsnijden met gebruikmaking van de route tussen Feltre en Bozen (of omgekeerd natuurlijk). Vanuit Feltre volgt u weg 50 in westelijke richting naar Predazzo. Onderweg passeert u San Martino di Castrozza, een bekend kuuroord aan de zuidkant van Parco Naturale Panevéggio. Het volgende stuk van de route voert door het gelijknamige woud en over de Passo di Rolle naar het dorp waar het park zijn naam aan ontleent, gelegen aan het Lago di Panevéggio. Zonder dat u het weet rijdt u door de bakermat van de wereldberoemde Stradivarius violen. Het is in dit bos waar Antonio Stradivari (1644-1737) het hout vond dat als basis diende voor de meer dan 1000 instrumenten die hij bouwde.

Weg 50 eindigt bij Predazzo, waar u naar rechts afbuigt in de richting van Moéna via weg 48. De omgeving van Predazzo geniet wereldvermaardheid om zijn bodemgesteldheid. Er zijn altijd wel geologen aan het werk om nog meer geheimen aan de natuur te ontfutselen. In het Museo Geologico in het centrum kunt u de resultaten van hun arbeid bewonderen. Het is een absolute must voor ieder die iets met geologie heeft, maar ook buitengewoon interessant voor degenen die iets meer willen weten over alles wat zich in deze omgeving in de grond bevindt. Bij Pozza kiest u voor weg 241 die u via het Eggental naar Bozen voert.

De afstand tussen beide steden bedraagt ongeveer 100 kilometer, de wegen zijn goed en zomer en winter begaanbaar.

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol