Zuidwest-Eilanden

Swipe

Zuidwest-Eilanden

Ten zuidwesten van Kyushu liggen over een lengte van circa 200 km de zeventig Zuidwest-Eilanden. Het dichtst bij Kyushu liggen de eilanden Tanegashima en Yakushima (zie Kagoshima). Verder zuidwaarts liggen de Satsuman Eilanden, waarvan de belangrijkste zijn: Amamio-shima, Tokuno-shima en Yoron-shima.

Ten zuiden van deze groep eilanden ligt Okinawa, een van de Ryukyu Eilanden. Het eiland wordt veelvuldig bezocht door Japanse toeristen en Amerikaanse militairen (de Verenigde Staten hebben op Okinawa een militair steunpunt).

Nog verder zuidwaarts ligt de eilandengroep Miyako De meest zuidelijk gelegen eilanden behoren tot de Yaeyama-eilandengroep, die wordt gevormd door de eilanden Ishigaki, Iriomote en Yonaguni. Op een heldere dag kunt u vanaf het eiland Yonaguni het eiland Taiwan (Nationalistisch China) zien liggen. Het eiland Iriomote dankt zijn bekendheid aan de aanwezigheid van het Nationale Park Iriomote.

Alle eilanden hebben een subtropisch tot tropisch klimaat, met als gevolg dat alle maanden als warm te boek staan. In de maanden april, mei en juni regent het regelmatig, terwijl u niet verbaasd hoeft te zijn als de eilanden in de maanden september en oktober geteisterd worden door krachtige tyfoons.

Op de eilanden (behalve op Miyako) kunt u de habuslang tegenkomen. Een beet van deze slang kan in het ergste geval dodelijk zijn. Enige voorzichtigheid in de vrije natuur is dus geboden.

10 prachtige bestemmingen in Zuidwest-Eilanden en Japan