Zuidwest-Eilanden

Swipe

Het eiland Iriomote

Een derde deel van dit eiland is aangewezen als het Nationale Park Iriomote. Het eiland is voor een groot deel bedekt met tropisch oerwoud. In dit tropische oerwoud leeft de zeer zeldzame Iriomotekat (Iriomote Wild Cat), die alleen nog op dit eiland voorkomt. Naar alle waarschijnlijkheid leven er in de jungle nog maar zestig exemplaren. De kans dat u een Iriomotekat in de natuur ontmoet, is klein. Het dier is zeer schuw en is bij uitstek een nachtelijk roofdier. Overdag vindt men alleen hun pootafdrukken in de verhitte bodem van het eiland. Tussen het eiland Iriomote en het eiland Ishigaki ligt een 20 km lang en 15 km breed koraalrif. De hier aanwezige koraalbanken zijn de grootste van Japan.

Ten westen van Funauara kunt u een bezoek brengen aan de watervallen Maruido en Kampira. De zuidelijke punt van het eiland wordt gevormd door Kaap Haemi. Ten westen van deze kaap ligt het fraaie Haemidastrand, dat eenvoudig bereikbaar is vanuit Ohara.

Bussen, fietsen en rondvaartboten Iriomote:

Er rijden dagelijks vier bussen van Ohara via Funaura naar Shirama. Rondvaartboten vertrekken uit de havens van Ohara en Funaura. In Ohara kunt u fietsen huren.

10 prachtige bestemmingen in Het eiland Iriomote en Japan