Zuidwest-Eilanden

Swipe

Okinawa

Het eiland Okinawa ligt op een afstand van rond de 685 km ten zuidwesten van Kyushu en is het grootste eiland van de Zuidwest-Eilanden. Een deel van de kuststrook wordt gevormd door parelwitte stranden. Rondom het eiland liggen schitterende koraalriffen met prachtige kleurrijke koraalvissen. Als u in de koraaltuinen gaat snorkelen of duiken, dan moet u er voor zorgen het koraal niet te beschadigen. Door onnadenkende plunderaars, die aan toeristen koraal als souvenir verkopen, en door het 'vissen' met dynamiet zijn er de laatste jaren rond de gehele wereld tientallen koraalbanken beschadigd.

Naha

Naha is de hoofdstad van het eiland. Van 1429 tot 1879 resideerden hier de koningen van de Ryukyu-dynastie. Helaas zijn er op het eiland weinig historisch interessante bezienswaardigheden. Tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog werd er hevig gevochten om iedere meter grond van het eiland. Tijdens deze alles vernietigende gevechten verloren 250.000 Japanners en 13.000 Amerikanen het leven. De Verenigde Staten hielden Okinawa tot 1972 bezet. Hun invloed is op het gehele eiland merkbaar.

Druipsteengrot van Gyokusendo

Ten zuidoosten van de hoofdstad Naha ligt de druipsteengrot van Gyokusendo, een van de drie grootste druipsteengrotten van Japan. De 5 km lange grot werd pas in 1967 ontdekt. Zeer fraai zijn de pegels van kalksteen die vanaf het plafond naar beneden hangen, en de kalksteenkolommen die vanuit de grond omhoogsteken.

Kaap Chinen

Ten noorden van de druipsteengrot ligt Kaap Chinen. Rond deze kaap ligt een prachtig koraalrif. Vanaf het 'Chinen Marine Leisure Center' vertrekken rondvaartboten met bodems van glas. Vanuit deze boten kunt u genieten van het fantastische onderwaterleven. Vanaf het `Chinen Marine Leisure Center' kunt u eveneens per boot het met fijnkorrelige zandstranden bedekte en onbewoonde eiland Komaka bezoeken, evenals de zogenoemde Eilanden van de Goden en het eiland Kudaka. 

Cactustuin in het park Himeyuri

Liefhebbers van cacteeën kunnen een bezoek brengen aan de cactustuin in het park Himeyuri.

Okinawa City

Op het centrale deel van het eiland Okinawa ligt Okinawa City. Deze stad heeft geen bezienswaardigheden. Ten noorden van de stad ligt echter een fraaie botanische tuin (Southeast Botanical Garden). In de tuin bloeien 600 soorten bloemen en groeien 200 fruitbomen en 452 palmbomen.

Quasi Nationale Park Okinawa Seaside

Verder noordwaarts ligt aan de westkust het Quasi Nationale Park Okinawa Seaside. Het omvat Manza Beach, het plateau Manzamo, Okuma Beach, Moon Beach en het Okinawa Submarine Park. Het Okinawa Submarine Park bezit een observatorium onder water. Vanuit dit observatorium heeft u een goed zicht op de veelkleurige koraalvissen die daar zwemmen.

Okumastrand

Andere plaatsen op het noordelijk deel van het eiland die een bezoek waard zijn, zijn onder andere het Expo Memorial Park (aquarium, Aquapolis, Okinawa Historisch Museum) en het toeristisch zeer ontwikkelde Okumastrand.

Luchthaven, bussen en veerbootverbindingen Okinawa:

Veerbootverbindingen:

-Van Tokyo (Ariakepier) naar Naha (Okinawa), reistijd: 52 uur, frequentie: twee keer per week.

-Van Osaka (Minamipier) naar Naha, reistijd: 35 tot 40 uur, frequentie: vier keer per week.

-Van Kobe (Nakatotteipier) naar Naha, reistijd: 40 uur, frequentie: vier keer per week.

-Van Hakata naar Naha, reistijd: 30 uur, frequentie: één keer per week. Van Kagoshima naar Naha, reistijd: 25 uur, frequentie: zes keer per week.

-Van Naha naar Miyako, reistijd: 12 tot 19 uur, frequentie: twee keer per week.

-Van Naha naar Ishigaki, reistijd: 13 tot 17 uur, frequentie: drie keer per week.

Luchthaven:

-Okinawa beschikt over een luchthaven.

Busverbindingen: 

-Druipsteengrot Gyokusendo: Neem in Naha de bus en stap na 40 minuten uit bij de bushalte Gyokusendo. 

-Chinen Marine Leisure Center: Neem in Naha de bus en stap na 50 minuten uit bij de bushalte Leisure Center-mae. 

-Southeast Botanical Garden: Neem in Naha de bus en stap na 65 minuten uit bij de bushalte Noborikawa-butaimae. 

-Okinawa Submarine Park: Bus rijdt vanaf Naha via Man- zamo (bushalte Onnasan Yakuba-mae, reistijd: 65 minuten), Moon Beach (bushalte Moon Beach, reistijd: 1 uur en twintig minuten) en Manza Beach (bushalte Ota, reistijd: 1 uur en 40 minuten) naar het Okinawa Submarine Park (bushalte Kaichu Koen-mae, reistijd: 2 uur).

-Expo Memorial Park: Neem in Naha de bus en stap na 3 uur en 20 min uit bij de bushalte Kinen Koen-mae. Okuma Beach: Neem in Naha de bus en stap na 2 uur uit bij de bushalte Okuma Beach.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Okinawa en Japan