Zuidwestelijke Dolomieten

Swipe

Zuid-Tirol

Alles wat zich ten zuiden van Egna bevindt en het gebied westelijk daarvan zou men kunnen betitelen als de zuidwestelijke Dolomieten. Het behoort niet meer bij Zuid-Tirol, maar toch ook weer wel. We kregen al eerder te maken met de vraag hoe we onderscheid zouden kunnen maken tussen de gebieden. Wat de taal betreft vormt dat geen enkel probleem: in de zuidwestelijke hoek van de Dolomieten wordt Italiaans gesproken (maar u kunt er met Duits in de meeste gevallen, zéker bij de officiële instanties, wel terecht). Organisatorisch wordt het echter nog ingewikkelder: Trento, in het uiterste zuiden is de hoofdstad van de provincie Trentino en samen met Zuid-Tirol vormt dat een autonoom gebied. Dus: Zuid-Tirol is als provincie autonoom maar vormt weer een administratieve eenheid met de provincie Trentino die op zich ook weer autonoom is. Trento ten slotte, is de hoofdstad van de regio Zuid-Tirol/Trentino.

Als u het nog kunt volgen… Gelukkig hoeft u zich het hoofd er niet over te breken bij uw bezoek aan het zuidwesten van de Dolomieten. Behalve Trento gaat u natuurlijk ook een kijkje nemen in het gebied rond Madonna di Campiglio waar de echte bergbeklimmers en wintersporters ook alles vinden voor een geslaagde vakantie. Misschien is deze zuidwesthoek wel uniek in Europa, alle vormen van bergsport kunnen hier beoefend worden. Als uitgangspunt voor een ontdekkingsreis kiezen we voor Trento.

 

 

Foto Onze Zuid-Tirol expert
Onze Zuid-Tirol expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

 

Vakanties in Italië

Zonvakanties-BNG

Villaggio Baia Serena

Eenvoudige bungalows met een spectaculair uitzicht over de Golf van Napels, met zicht op Sorrento, Ischia, Capri en de Vesuvius vulkaan.

v.a. 208.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol