Breng een bezoekje aan verrassend Valencia

TERUG NAAR OVERZICHT

Categorie: Europa

5 mei 2022 door beheerder

Wil je dit jaar een stedentrip boeken maar weet je nog niet zeker waarheen? Wil je een combinatie van stad en strand? Kies dan voor verrassend Valencia! Er is ontzettend veel te zien en beleven. Je vindt er veel historische gebouwen, maar ook moderne architectuur waar je niet omheen kan. De Stad van de Kunsten en Wetenschap is een groep van zes futuristische gebouwen en een hele beleving als je er tussendoor loopt. En vergeet natuurlijk niet om op een zondagmiddag te genieten van de lekkerste paella. Valencia is zeker meer dan een bezoek waard.

De haven van Valencia

Als je het traditionele Spanje wilt ervaren, is Valencia een goede keuze. Valencia is een havenstad en de haven is een van de grootste van Spanje. Breng een bezoekje aan de haven om de scheepvaart te bewonderen. Aan de andere kant van de haven zitten genoeg horecatentjes waar je lekker kan eten. Een mooie culturele plek waar regelmatig concerten plaatsvinden en bands optreden. Ben je een strandliefhebber, loop dan vanaf de haven door naar het strand. Wil je er graag slapen, dan zijn er ook genoeg hotelletjes te vinden. Als je hiervoor kiest, vergeet dan niet om je strandspullen mee te nemen. Denk hierbij aan slippers, badlakens, drinkflessen en koeltassen. Ga je met vrienden naar Valencia, laat dan vooraf  slippers bedrukken met de namen van je vrienden of kies voor koeltassen bedrukken met een leuke tekst.

Stad van de Kunsten en Wetenschap

Ciudad de las Artes y de las Ciencias, oftewel de Stad van de Kunsten en Wetenschap is een bijzondere toeristische trekpleister en de meest populaire bezienswaardigheid in Valencia. Er staat zes futuristische bouwwerken waar kunst en wetenschap aan elkaar gekoppeld zijn. Dit valt direct op door de specifieke vormen van de gebouwen.

Andere bezienswaardigheden

Valencia heeft nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden. Het Turia park is mooi om doorheen te fietsen. Het mooie keramiekmuseum en de kathedraal zijn zeker een bezoekje waard. El Carmen is een gezellige en karakteristieke wijk met getegelde straatjes. De hippe wijk Ruzafa wordt gezien als een van de leukste wijken van Valencia en staat bekend om zijn Spaanse karakter. Wil je genieten van de natuur en dromerige zonsondergangen? Op slechts tien kilometer van Valencia vind je het natuurpark Albufeira

Eten en drinken

Als je een bezoekje brengt aan Valencia, dan is het eten van authentieke paella een must. Paella vindt namelijk zijn oorsprong in Valencia. Voor toeristen, maar ook zeker voor de Valencianen zelf is paella een geliefde maaltijd. Als je paella eet als lunch in een traditioneel Spaans restaurant zul je gezellig tussen de lokale zitten. En vergeet natuurlijk niet de tapas. Kies voor de lokale tapas, welke gegarandeerd vers en culinair zijn. Valencia staat ook bekend om een aantal lokale drankjes. Het is de stad van de sinaasappels. Er staan ontzettend veel sinaasappelbomen en het gezonde drankje is dan ook in elk restaurantje of barretje te bestellen. Een leuke bijkomstigheid is dat het drankje hier een stuk goedkoper is. Aqua de Valencia, hét water van Valencia, is een heerlijke cocktail. Ook Horchata is een bekend zoet drankje en moet je zeker proeven.