De vrijheid wacht, maak een rondreis door de VS

TERUG NAAR OVERZICHT

Categorie: Verre reizen

16 december 2021 door beheerder

Toe aan de ultieme vrijheidsbeleving? In dat geval is de VS de beste reisbestemming die je je kan wensen. Van de donkerrode canyons van Arizona tot aan de ruige pieken van de Rocky Mountains, in de VS vind je ruimte en ervaringen die zorgen voor dat onoverwinnelijke vrijheidsgevoel. Deze hoogtepunten staan op je te wachten.

Highway to heaven

Verken Californische kustwegen, rijd over panoramische bergpassen en vergaap je aan woestijnlandschappen langs kaarsrechte highways. De VS is gemaakt om per auto te verkennen. Tijdens je rondreis is er zoveel moois te zien dat je constant geneigd bent om te stoppen.

Neem bijvoorbeeld de Oregon Coast Highway. Als je deze route van het noorden naar het zuiden volgt, geniet je van adembenemende uitzichten en stranden met kilometers aan ruimte. Of volg de Pacific Coast Highway tussen San Francisco en San Diego. Deze schilderachtige route leidt je langs de ruige kustlijn van Californië, die bekleed is met bergen, en torenhoge naaldbossen. Rijd richting het zuiden, dan heb je eindeloos uitzicht op zee.

De Pacific Coast Highway

Avonturen in de ongetemde wildernis

In de VS is alles groot, groter, grootst. Dat geldt ook voor de nationale parken. Zo is Denali National Park, gelegen in Alaska, zo groot als ongeveer de helft van Nederland. Het bestaat uit vrijwel onaangetaste wildernis en kent de hoogste berg in Noord-Amerika: de Denali (6194 meter). Hier kan je eindeloze avonturen beleven, zoals mountainbiken en bergbeklimmen.

Eindeloze avonturen beleven geldt voor alle 63 nationale parken. Ga bijvoorbeeld kajakken op de kristalheldere bergmeren van Grand Teton National Park, met op de achtergrond de imposante Teton Range. Of verken Glacier National Park tijdens een schilderachtige wandeltocht en bewonder gletsjers en witte bergtoppen.

Doe je het liever iets rustiger aan? De meeste parken hebben prachtige autoroutes. Hiervan is de Going-to-the-Sun Road in Glacier de meest spectaculaire. Een andere bekende is de Olympic Peninsula Loop die om het ruige Olympic National Park loopt. Ook het iconische Yellowstone National Park, met zijn geisers en warmtebronnen, is gemakkelijk per auto te verkennen.

Alsof je een schilderij in wandelt

Wildlife in overvloed

Je bent niet de enige die in alle vrijheid geniet van de wijde Amerikaanse natuur. Het spotten van wildlife wordt onmiskenbaar onderdeel van je rondreis door de VS. Heb je ooit een wilde beer met haar jong gespot of een orka het wateroppervlak zien breken? Of wat dacht je van een eland die rustig de weg oversteekt met een gewei dat even breed is als je auto?

Dit zijn geen dieren zoals je ze kent uit de dierentuin. Ze zijn bijvoorbeeld niet altijd makkelijk te spotten. Sommige dieren laten zich niet zo graag zien, zoals de wolf en de grizzlybeer. En sommige juist wel, zoals de bizon en een verschillende roofvogelsoorten. Houd de oren en ogen in ieder geval goed open.

Moeder en kind steken de weg over

 

Een goede voorbereiding is het hele werk

Al die vrijheid en mogelijkheden kunnen wel een beetje overweldigend zijn. Daarnaast moet je rekening houden met welke reistijd het beste bij jouw wensen past. Dus wil je echt zorgeloos genieten van de ultieme vrijheidsbeleving tijdens een rondreis door de VS, bereid je goed voor en laat je goed adviseren.

 

Gerelateerde blogs

Rondreis door Australië

Verre reizen

10 november 2021 door beheerder