Het vakantiegevoel in huis halen

TERUG NAAR OVERZICHT

Categorie: Nederland

22 maart 2022 door beheerder

De lente staat weer voor de deur. Deze zonnige periode zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel. Om heerlijk te relaxen hoef je niet te reizen naar een ver land, maar geniet je ook prima op jouw eigen tuinbank. Ben je nog op zoek naar een fijne zitplek? Een loungeset kopen doe je bij Kees Smit. Daar hebben ze verschillende soorten tuinmeubelen om comfortabel in te relaxen. 

Een knusse tuin

Heb je nou minder ruimte om een grote loungeset te plaatsen? Ga dan voor een mooi tuinbankje. Dit is een perfect alternatief om te genieten en te relaxen in de warme zon. Hier kom je even helemaal tot rust en drink je een verfrissend drankje. 

Afkoelen van het warme weer

De hele dag in de zon liggen is natuurlijk ook niet gezond. Het is belangrijk om af te koelen onder een parasol of in een zwembad. De meeste mensen hebben geen ingebouwd zwembad en daarom is een opblaaszwembad een mooi alternatief. Deze vind je in alle soorten en maten. Een klein bad voor de kinderen, een groot bad om korte baantjes in te trekken of zelfs een jacuzzi. Haal zo het vakantiegevoel naar je eigen tuin.

Verrukkelijke maaltijden 

Wist je dat je met eten ook verschillende landen naar je eigen huis kunt halen? Zo kun je nog meer van dat vakantiegevoel proeven. De dag begin je goed met een typisch Frans ontbijt. Een zelfgemaakte croissant met een afgebakken stokbrood met boter en jam. Is dit niet genoeg? Neem er dan nog een lekker chocoladebroodje bij, door de Fransen ook wel een pain au chocolat genoemd. Hierbij drink je een koude verse zelf geperste Jus d’ Orange ter verfrissing van het warme weer.

In de middag bereid je een typisch Italiaanse lunch voor: een kleine pastasalade met tonijn, olijven, olijfolie en tomaat. Vergeet niet om hier lang en rustig van te genieten zoals de Italianen dit ook doen. Die zitten samen minstens één uur te lunchen. Pas wel goed op met de hoeveelheid die je eet. Je moet natuurlijk niet vol zitten wanneer het avondeten begint. 

Bij het warme weer van de zomer hoort natuurlijk een barbecue. Wie kunnen dit nou beter dan de Argentijnen? Dit is voor hen ook veel meer dan een normaal avondmaal. In Argentinië noemt men dit ook wel een el sado en is het niet alleen een stuk cultuur maar ook nationale trots. Dit is niet te vergelijken met de Westerse barbecue. Enkel een barbecue, vuur en vlees gebruiken de Argentijnen. Het vlees wordt gekruid met peper, zout en olijfolie. Als eindresultaat staat er een vol bord vlees voor je neus ook wel beter bekend als een parillada. 

Om de dag af te sluiten is een tapasplank lekker bij een goede Spaanse film van Netflix. Dit valt te combineren tussen warme en koude hapjes zoals: meloen ham prikkers, patatas bravas en Spaanse gehaktballetjes. Met wijn gemaakt van echte Spaanse druiven en muziek van Julio Iglesias op de achtergrond haal je de Spaanse cultuur in eigen huis.