Rondreis door Australië

TERUG NAAR OVERZICHT

Categorie: Verre reizen

10 november 2021 door beheerder

Reizen door Australië

Welkom in Australië. Het land van de kangoeroes, de wallaby’s en walvissen. In het land van de eindeloze Outback en indrukwekkende regenwouden. Geniet van een prachtige wandeling over hagelwitte stranden en neem een duik in een azuurblauwe zee. Ontdek woeste landschappen of struin door wereldsteden zoals Melbourne en Sydney. Australië is een land van contrasten, een land vol diversiteit. Jouw rondreis Australië begint hier.

Wanneer is de beste reistijd?

Je weet het zeker, jij gaat van jouw droom werkelijkheid maken: je gaat op reis door Australië. Maar voordat je iets kan gaan boeken, moet je eerst wel weten wanneer de beste reistijd is om door het land te reizen. Het land is namelijk ontzettend groot, en heeft meerdere klimaten. Australië ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer van december tot februari duurt en de winter van juni tot augustus. Het is dus, vergeleken met Nederland, net andersom. Bovendien verschillen de temperaturen en weersomstandigheden ook nog eens per regio. Daardoor is er op ieder moment van het jaar wel een specifieke regio in Australië die zich perfect leent voor een vakantie of rondreis, maar dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Wil jij graag steden bezoeken, duiken in The Great Barrier Reef of de nationale parken bezoeken? Van mei tot en met oktober is de perfecte periode om het midden van Australië te ontdekken, zoals de rotsformatie Ayers Rock of de omgeving rondom Alice Springs. Oktober en april lenen zich juist weer perfect voor het zuiden van Australië, de omgeving van Perth, Adelaide, Melbourne en Sydney. Zo heeft iedere regio zijn eigen beste reistijd.

The Great Barrier Reef

great barrier reef

Nationale parken

Ben je een natuurliefhebber? Dan ben je in Australië op het juiste adres. Australië heeft namelijk meer dan 500 nationale parken, die samen goed zijn voor miljoenen hectaren. De nationale parken die je hier tegenkomt zijn ronduit adembenemend. In West-Australië kan  je luierende kangoeroes op het strand tegenkomen, terwijl je in Queensland verborgen kloven en kristalheldere waterpoelen kunt verkennen. Elk nationaal park heeft zijn eigen kenmerk, zoals spectaculaire kalk- en zandstenen rotsformaties, prachtige stranden, weelderige landschappen en wonderbaarlijke flora en fauna. Een aantal bijzondere nationale parken zijn bijvoorbeeld Purnululu National Park, Daintree National Park en Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park. Purnululu National Park ligt in de afgelegen Kimberley-regio, die de noordwestelijke hoek van Australië beslaat. Dit is tevens de thuisbasis van de Bungle Bungle Range. De Bungle Bungles worden beschouwd als de meest fascinerende rotsformaties van het park; de zwart-oranje gestreepte koepels rijzen 300 meter uit boven de omliggende vlaktes.

Purnululu

Purnululu National Park

Steden in Australië

Australië herbergt een overvloed aan fantastische steden die erop wachten om ontdekt te worden. Terwijl wereldberoemde steden zoals Sydney en Melbourne meestal in de schijnwerpers staan, hebben de minder bekende steden in Australië ook ontzettend veel te bieden en worden vaak zelfs erg onderschat. Met prachtige stranden, een levendige cultuur en verbazingwekkende bezienswaardigheden die nooit ver weg zijn, zul je je hier geen moment vervelen. Stap buiten de gebaande paden en ontdek een geheel nieuwe kant van Australië. Ben je een foodie en een wijnliefhebber? Breng dan een bezoek aan Adelaide. Hier vind je prachtige wijngaarden, uitstekende festivals en een geweldige kunst- en foodiescene. Of ga voor de ultieme citytrip naar het hippe Sydney, de ‘’superster’’ van New South Wales, waar je oogverblindende surfstranden hebt, eersteklas eetgelegenheden en een oogverblindende haven.

 

Kortom, waar je ook naar op zoek bent, Australië heeft het.. Van parelwitte stranden, weelderige regenwouden, hippe steden en bijzondere diersoorten… Geen dag is hetzelfde tijdens jouw rondreis door Australië.

Gerelateerde blogs