Azië

Azië

Voor een digitale rondleiding door Azië ben je hier op het juiste adres. Of je nu gaat backpacken in de Filipijnen, aan een citytrip naar Hongkong denkt, of een vakantie naar Maleisië wilt boeken voor pure ontspanning in een wellness-resort; in Azië doe je gegarandeerd bijzondere ervaringen op. Het is het grootste werelddeel op onze aarde, waar 60% van de wereldbevolking woont en het boeddhisme en hindoeïsme tot bloei zijn gekomen. Ontdek de grote variëteit aan mensen, culturen en de landschappen die hebben geïnspireerd tot authentieke oosterse wijsheden.

Reisinspiratie

Misschien wil je wel fietsen langs rijstvelden, kokosplantages en oude tempels in Sri Lanka? Voel je meer voor een spannende jungletocht in Brunei? Of wil je het overweldigende, buitengewone Tokyo beleven tijdens een stedentrip? Doe hier inspiratie op voor je reis naar Azië. De interessante beschrijvingen op VakantieArena.nl brengen je ongetwijfeld op ideeën. Onze auteurs voeren je mee over oneindige steppen, dwars door het Himalayagebergte en naar geheimzinnige theeceremonies. Natuurlijk komen ook de adembenemend mooie valleien in Nepal en de exotische Aziatische planten- en dierenwereld aan de orde. Wist je bijvoorbeeld dat je in Sabah orang-oetans in hun natuurlijke omgeving kunt spotten? En over de panda's in China hoeven we je natuurlijk niets te vertellen.

Landen in Azië

Heb je ooit gehoord van de wolkenmeisjes die al eeuwen geleden koningen in vervoering brachten of van de zeezigeuners van de Sulu-archipel? In onze landbeschrijvingen van Brunei, de Filipijnen, Japan, Maleisië, Nepal, Singapore en Sri Lanka, met haar vele palmbomen, ontbreekt dit soort interessante informatie niet. Lees ook meer over de alledaagse gewoontes en tradities die de Aziatische culturen rijk zijn. Weten hoe je op de juiste manier moet buigen in Japan, kan misschien van pas komen. Iedere maand breiden wij het aantal beschrijvingen van landen in Azië uit, voor nog meer inspiratie.

Veel leesplezier!