Midden-Amerika

Midden-Amerika

Acht voormalige bananenrepublieken, het eeuwenoude Mexico en de vele parels in de Caribische archipel vormen samen Midden-Amerika. Toen de eerste ontdekkingsreizigers hun voetstappen op de fijnkorrelige zandstranden van deze gebieden plaatsten, werden zij in het ene gebied ontvangen door hoogwaardigheidsbekleders uit hoog ontwikkelde culturen; in andere gebieden werden zij opgewacht door kannibalen. Al deze zonovergoten gebieden, die wij in de afgelopen honderd jaar kenden als streken waar struikrovers, revolutionairen en contrarevolutionairen elkaar in de jungle achterna zaten, zijn in het recente verleden omgetoverd tot fraaie en zeer aantrekkelijke toeristenparadijzen.

Oude beschavingen en genieten onder de zon

Bij je bezoek aan Midden-Amerika sla je een bezoekje aan de overblijfselen van de Azteken en Maya’s in Guatemala niet over. De gebouwen en piramides uit die oude beschavingen getuigen van een indrukwekkende geschiedenis. Maar je gaat ook naar Midden-Amerika voor de jungles, de azuurblauwe zee en de palmbomen. Het is een gebied dat altijd zal blijven fascineren.

Duiken en vriendelijke bevolking

Wat dacht je van een duikvakantie op Bonaire of Curaçao? Tussen de onbedorven koraalriffen en vispopulaties is het heerlijk snorkelen. Je waant je in een tropisch aquarium. Voor een exclusieve vakantie moet je in Cuba zijn, waar je vooroordelen over dit zonovergoten sigarenland snel worden weggenomen door de vriendelijke bevolking. Vergeet tijdens je citytrip naar het exotische Willemstad niet een foto van jezelf te nemen met de felgekleurde handelshuizen aan de kade op de achtergrond. Leuk voor op Facebook.

Landen in Midden-Amerika

Kom op VakantieArena.nl alles te weten over Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao en het nog minder ontdekte Nicaragua. Dit laatste land heeft veel mooie natuur, en inwoners die nog dicht bij de natuur leven.

Veel leesplezier!